Adana'da turizm hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Adanada turizm hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 16:59

Adana'da turizm hamlesi

Haberin Devamı

 

ADANA'da çeşitli kurumların işbirliğiyle turizmde tanıtım çalışması başlatıldı.
Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TÜRSAB Bölge Temsilciliği ve ÇÜ Turizm Yüksekokulu ile tanınmış otellerin katılımıyla kurulan Adana Tanıtım ve Kalkınma AŞ (ATAK), Adana'nın turizm destinasyonları arasında ön sıralarda yer alması için kent kent gezisi organize etti. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilecek şehir içi turistik otobüs gezisi için son aşamaya gelindi. Gezininin rehberlik ihtiyacı Adana Turist Rehberleri Odası tarafından karşılanacak. Projede ayrıca örnek turizm köyü hazırlığı ve kentin sosyal medyada profesyonelce tanıtılması gibi çalışmalar var.
İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından tamamlanan destinasyon çalışmaları da sonuç vermeye başladı. Özellikle Varda Köprüsü ve Kapıkaya Kanyonu gezilerinde artış yaşandı. Çukurova Kalkınma Ajansı koordinasyonunda gerçekleştirilen turizm yazarı ve blogger ekiplerinin Adana ziyaretleri ise kente yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi hedefliyor.
Adana'da turizm fuarı konulu toplantıda konuşan ATAK Genel Müdürü İlhami Günsel, Adana'daki turizm çevrelerinin ortak hedefle güçlerinin birleştirmelerinin kente olumlu yansımaya başladığını ve sonbahardan itibaren kentte turizmin canlanacağını söyledi. Toplantı öncesinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe'yi ziyaret eden fuar yetkilileri, her iki kurumdan destek gördüklerini belirtti. Adana Valisi Mustafa Büyük de turizm fuarı konusundaki desteğini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

ADANA,(DHA)

EŞ(26.5.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!