Adana'da istihdam fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Adanada istihdam fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 13:25

Adana'da istihdam fuarı açıldı

Haberin Devamı

ÇALIŞMA ve İş Kurumu (İŞKUR) Adana İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Adana 6'ncı İstihdam Fuarı (ADİF 2017) Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'nda açıldı.
Açılış törenine Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekil Ramazan  Akyürek, Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şeref Erdoğan, oda ve borsa başkanları, çok sayıda öğrenci ve iş arayan vatandaşlar katıldı.
İŞKUR Destek Hizmetleri Daire Başkanı Fahrettin Kaya, açılış konuşmasında istihdam fuarlarının 30 ilde düzenlendiği belirterek, şöyle devam etti:
"Cumhurbaşkanımızın başlattığı seferberlik kapsamında, iki ayda 380 bin kişiye iş imkanı sağladık. Yıl sonuna kadar bu sayıyı 2 milyon kişiye çıkarmayı hedefliyoruz. Şu anda Türkiye genelinde İŞKUR'da kayıtlı 2.5 milyon işsiz var, 320 bin işveren de çalışacak personel bekliyor. Adana'da bu sayı 80 bin, işverinin talebi 11 bin, aradaki dengeyi sağlamamız gerekiyor. Vatandaşlarımız iş beğenmiyor, maaşı az buluyor veya çalışma saatlerini bahane ediyor. Nitelik yönünden eksiklikler var, işsizlerimizle birebir görüşüp onların donanım bakımından eğitip, zenginleştirmeli daha sonra işverenle buluşturmayı hedefliyoruz."
Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Ahmet Altunbaş ise fuar kapsamında 2 bin gence iş olanağı sağladıklarını söyledi.
İki gün açık kalacak fuara katılmak isteyen vatandaşlar için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü binası önünden ücretsiz ulaşım sağlanacak.

Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,(DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!