Adana'da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Adanada 19 Mayıs coşkuyla kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 11:37

Adana'da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Haberin Devamı

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, (DHA) - ADANA'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97'nci yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlanırken, polis geniş güvenlik önlemi aldı.
Kentte, bayram dolayısıyla ilk tören merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, anıta çelenk koydu. Törene katılanlar, bando eşliğinde Atatürk Caddesi üzerinden büyük kutlama töreninin yapılacağı Uğur Mumcu Meydanı'na dek yürüdü. Polis, bayram dolayısıyla geniş güvenlik önlemi aldı.
Uğur Mumcu Meydanı'nda Adana Valisi Mustafa Büyük, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ile birlikte halkın bayramını kutladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'ın günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptığı ve öğrencilerin şiirler okuduğu törende, minik öğrenciler de protokol üyelerine çiçek verdi. Bayram dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilirken, halkoyunları, karate, dans ve jimnastik gösterileri sunuldu. Down sendromlu engelli öğrencilerin dans gösterisi de beğeni topladı.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!