Adana - Zaporijya arasında ekonomik işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Adana - Zaporijya arasında ekonomik işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 12:38

ADANA ile Ukrayna'nın Zaporijya kenti arasında ekonomik işbirliği ve ticari ilişkilerin artırılması amacıyla Adana Sanayi Odası (ADASO) ile Zaborijya Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Haberin Devamı

Adana Sanayi Odası'nın davetlisi olarak 10. Adana Tarım Fuarı'na katılan Zaporijya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Volodymyr Shamilov ile beraberindeki heyet üyeleri Adana Sanayi Odası'nı ziyaret etti. ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Zaporijya Heyeti'ni Adana'da görmekten mutlu olduklarını söyledi. Adana ile Zaporijya arasında ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine yönelik gerçekleşen ikinci buluşmayı önemsediğini belirten Kıvanç, özellikle yağlı tohumlar, demir çelik ve makine sanayindeki firmaların önemli bir sinerji yaratabileceğini ifade etti. 

Zaporijya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Volodymyr Shamilov da endüstriyel açıdan çok gelişmiş olan iki kentin ekonomik yapılarının da benzer özellikler taşıdığını, bunun ilişkilerin geliştirilmesi için önemli fırsat yarattığını vurguladı.Zaporijya'da faaliyet gösteren az sayıda Türk firması bulunduğunu belirten Shamilov, anlaşmanın kentlerin yanı sıra iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artmasına olanak yaratacağını kaydetti.
Görüşmeye Adana Sanayi Odası Başkan yardımcıları Fırat Karalı ve Erdoğan Şire, Sayman Üye İmam Gazali Hıradağı, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Özkök, İsa Tuzcu ve Süleyman Baş ile Genel Sekreter Bora Kocaman da katıldı.
Adana'dan Ukrayna'ya bu yılın ilk 9 ayında yapılan ihracat 13 milyon dolar oldu. İhracat kalemleri arasında önemli bölümü narenciye ve yaş sebze meyve oluştururken, bunları makine aksamları ve tekstil ihracatı izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!