Adana merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 30 zanlı adliyede

Güncelleme Tarihi:

Adana merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 30 zanlı adliyede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 13:36

Adana merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 30 zanlı adliyede

Haberin Devamı

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA) - ADANA merkezli 12 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 59 şüpheliden 29'u serbest bırakılırken, 30'u adliyeye sevk edildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fethullah Gülen Cemaati'ne yönelik soruşturmalarında, FETÖ/PDY'nin Adana'daki finans kaynakları ve para trafiğini ortaya çıkardı. Yıllık milyonlarca liralık paranın kontrolünü elinde bulundurduğu öne sürülen müteahhitler, tekstil ve mobilya fabrikası sahiplerini tespit eden ekipler, operasyon başlattı. Adana merkezli Ankara, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa, Kayseri, Kahramanmaraş, Çorum, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak olmak üzere 12 ildeki 66 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, işadamları Yağmur Aküllah, Kazım Başaran, Hüseyin Karabulut, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Seyfettin Alpet, tekstil firması sahibi Halil Kadı, uluslararası müteahhitlik firmasının sahibi Tahir Acaroğlu'nun da aralarında 59 işadamı gözaltına alındı. Hedefte bulunan 7 işadamının ise yurt dışında olduğu belirlendi.
KOM Şubesi'nde sorgulanan şüphelilerin 29'u serbest bırakılırken 30'u adliyeye sevk edildi. İşadamları ve fabrika sahipleri Adli Tıp Birimi'ne kalabalık oldukları için belediyeden talep edilen otobüsle ile getirildi. Çevik Kuvvet ve Asayiş Şube'ye bağlı ekiplerin güvenlik önlemi altında sağlık kontrolüne getirilen zanlılar, "Neden gözaltına alındığımızı bilmiyoruz" diye açıklama yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!