Adana Film Festivali'nin finalistleri açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Adana Film Festivalinin finalistleri açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 17:35

Adana Film Festivali'nin finalistleri açıklandı

Haberin Devamı

ADANA,(DHA) - ADANA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, 23'üncü Uluslararası Adana Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın finalistleri belli oldu. 55 filmin başvurduğu yarışmada, 12 eser finale kaldı. 
19 - 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde yarışacak filmlerden 6'sı dünya prömiyerini, 3'ü de Türkiye prömiyerini Adana'da yapacak. 5 film, yönetmenlerin ilk filmi olarak dikkat çekiyor.
Finalistlerden Erhan Tuncer'in ilk filmi olan 'Ağustos Böcekleri ve Karıncalar', dünya prömiyerini Adana'da yapacak. Yine bir ilk film olan Mehmet Can Mertoğlu'nun 'Albüm'ü ise, 69. Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası'nda yarışmış ve 'Yılın En Yenilikçi Yönetmen Ödülü'nü almıştı. Film, Türkiye prömiyerini yarışma kapsamında Adana'da yapacak. Kıvanç Sezer'in ilk filmi olan 'Babamın Kanatları', 51'inci Karlovy Vary Film Festivali Ana Yarışması'nda, Dünya prömiyerini yapmıştı. Film, Türkiye'de ilk defa Adana'da seyirci karşısına çıkacak. Finalistlerden Handan Öztürk'ün 'Bana Git De' ve Hiner Saleem'in 'Dar Elbise' adlı eserleri, dünya prömiyerlerini yarışma kapsamında yapacak. Çağdaş Çağrı'nın ilk filmi olan 'Geçmiş', dünya prömiyerini yarışma kapsamında gerçekleştirecek. Yüksel Aksu'nun yönettiği 'İftarlık Gazoz', yarışmanın bir diğer finalisti olarak belirlendi. Yönetmen Reha Erdem'in, 73. Venedik Film Festivali'nde 'Ufuklar' kategorisinde yarışacak filmi 'Koca Dünya', Türkiye prömiyerini yarışma kapsamında, Adana'da yapacak. Güven Beklen'in yönettiği 'Mehmet Salih' adlı ilk filmi, dünya prömiyeri ile izleyici karşısında olacak. Ünlü yönetmen Çağan Irmak'ın 'Nadide Hayat'ı da yarışmanın finalistleri arasında. Derviş Zaim'in 'Rüya'sınin dünya prömiyeri de yarışmada olacak. Cemil Ağacıkoğlu'nun 'Tarla' adlı filmi de finalistler arasında.
BÜYÜK ÖDÜL 350 BİN
Yarışmada, 'En İyi Film' seçilecek eser, 350 bin TL ödülün sahibi olacak. Festival kapsamında yapılacak tüm yarışmalarda toplam 840 bin TL ödül dağıtılacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!