Yer yarıldı içine düştü

Güncelleme Tarihi:

Yer yarıldı içine düştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 17:18

ODTÜ 100. Yıl kapısına yaklaşık 500 metre mesafede çöken yol, park halindeki aracı yuttu. Büyükşehir ekipleri, çökmeye neden olan foseptik çukurunu kapatmaya çalışırken bu defa da ASKİ’nin vidanjör kamyonu çukura düştü.

Haberin Devamı

Yer yarıldı içine düştü
Çiğdem Mahallesi 1588. Sokak’taki Ortadoğu Konutları’nın girişinde, dün sabaha karşı 05.44 sıralarında yol çöktü. Park halindeki bir araç, 3 metre genişliğinde ve 10 metre derinliğindeki çukura düştü. ODTÜ 100. Yıl kapısına yaklaşık 500 metre mesafedeki olayı, bir gece bekçisi fark ederek, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Çökme sırasında patlayan su borularını onaran ekipler, vinç yardımıyla 43 HS 600 plakalı aracı çukurdan çıkardı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve ASKİ’ye bağlı ekipler, patlayan su borularını yaklaşık 4 saat süren çalışmayla onarabildi. Öte yandan ekipler, çökmeye, yolun altındaki foseptik çukurunun neden olduğunu söyledi. Düşen aracı çıkardıktan 3 saat sonra, bu defa suyu boşaltmak için yaklaşan ASKİ’ye ait vidanjör kamyonu çukura düştü. Arka tekerleriyle birlikte yarısı çukudun içinde kalan ASKİ’nin tahliye kamyonu, görenleri şaşkına çevirdi. Önce otomobilin, sonra da kamyonun aynı çukura düştüğü 1588. Sokak, trafiğe kapatıldı. Her iki olayda da şans eseri can kaybı yaşanmazken, vidanjör kamyonunu çıkarmak için bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR: SU BORUSU PATLAMASINDAN KAYNAKLANMADI

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ASKİ’nin olayda herhangi bir ihmalinin olmadığı kaydedildi. Özel bir binaya ait alanda, 1970’li yıllardan kalma foseptik çukurunun çökmesi sonucu olayın yaşandığı belirtilerek, açıklamada, çöküntünün su borusu patlamasından kaynaklanmadı, binayı besleyen plastik su borusunun çöküntü nedeniyle bağlantı yerinden çıktığı görüşlerine yer verildi.

Yer yarıldı içine düştü

GÖKÇEK: BU BİR İŞ KAZASI

Sosyal medyada günün konusu olan olayın ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ASKİ kamyonunun çukura düşmesiyle ilgili, “Bu bir iş kazası. Ama şoför hatası, ama çukurun azizliği. Foseptik çukuru yıllar önce açılmış ve aski ile ilgisi yok” tweet’ini paylaştı.

Haberin Devamı

ARACIN SAHİBİ ŞAŞKIN

Manisa’dan tek geceliğine Ankara’ya geldiğini belirten aracın sahibi Mustafa Gökçen de büyük bir şaşkınlık yaşadığını anlatarak, “Önce bölgedeki koşuşturmayı anlamaya çalıştım. Yolda göçük olacağı ve aracımın içine düşeceği aklımın ucuna bile gelmezdi. Sabah uyandığımda aracımı park ettiğim yerde oluşan göçüğün içinde gördüm. Bunun sorumlusu her kimse dava edeceğim” dedi.

KİMSENİN OLMAMASI BÜYÜK ŞANS

Çökme yaşandığı yerin karşısında iş yeri bulunan Birol Altıntop, olayın sabahın erken saatlerde yaşanmış olmasının muhtemel bir facianın önüne geçtiğini söyledi ve ekledi:
“Burası özellikle ODTÜ’lü öğrenciler ve çevre sakinleri tarafından sıkça kullanılan bir bölge. O saatlerde kimsenin yürümemesi veya arabanın içinde sürücüsünün olmaması büyük bir şans.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!