Yenimahalle’de ‘Bağımlılıkla Mücadele’ semineri

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle’de ‘Bağımlılıkla Mücadele’ semineri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 13:19

Yenimahalle’de ‘Bağımlılıkla Mücadele’ semineri

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - YENİMAHALLE Belediyesi, ‘Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Semineri’ kapsamında belediye personellerine eğitim verdi.
Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında yapılan işbirliği çerçevesinde ‘Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi’ başlatıldı. Sosyal Hizmet Uzmanı Arif Dalkılıç tarafından 50’nci yıl Dört Mevsim Salonu’nda gerçekleştirilen seminer kapsamında belediye personellerine madde bağımlılığı, Türkiye’deki mevcut durum ve yapılması planlanan çalışmalar anlatıldı.
‘AKRAN VE AİLE FAKTÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ’
Kişiyi madde kullanımına iten en önemli etkenin yüzde 96 oranıyla arkadaşlık olduğunu ifade eden Sosyal Hizmet Uzmanı Arif Dalkılıç, aile üyeleri arasındaki iletişim eksikliğinin de üzerinde durarak şunları söyledi:
“Bilgisayar, telefon, televizyon ve fazla tüketim gibi popüler kültürün getirdiği alışkanlıklar aile bireyleri arasındaki iletişimin kopmasına sebep olabiliyor. Ebeveynlerin çocukları ile samimi ve sık iletişim kurması son derece önemli. Bunun yanında, ihmal ve istismara uğrayan çocuklar da hayatlarının ileriki dönemlerinde bununla baş edemeyeceği için yine madde kullanımına yönelebilmektedir. En sık karşımıza çıkan oyun salonları ve kıraathaneler oluyor. Oyun salonları çocukta oyun bağımlılığın oluşmasını tetiklerken kıraathaneler ise yoğun sigara kullanımından dolayı sigara kullanımı bir süre sonra çocuğun algısında normalleştiğini görüyoruz.”
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!