Yenimahalle’de asfalt seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle’de asfalt seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 00:00

Yenimahalle Belediyesi yol açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kış aylarının sona ermesinin ardından bölgede yol açma, asfalt dökme ve tadilat çalışmalarına hız veren Yenimahalle Belediyesi, Mayıs ayından beri 24 bin ton asfalt döktü.

YENİMAHALLE Belediyesi yol açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kış aylarının sona ermesinin ardından bölgede yol açma, asfalt dökme ve tadilat çalışmalarına hız veren Yenimahalle Belediyesi, Mayıs ayından beri 24 bin ton asfalt döktü. Yenimahalle Belediyesi olarak ilçe sınırları içinde asfaltsız yol kalmayacağı sözünü verdiklerini hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yaz-kış demeden imkanlar dahilinde imarda var olup da açılmayan yolları birbiri ardına açıyoruz. Yenimahalle de vatandaşın ihtiyacı neyse onu karşılamak bizim görevimiz. Yenimahalle’miz değişiyor, gelişiyor” dedi.

Şehirler hizmetle gelişir

Şehirlerin yapılan hizmetler doğrultusunda geliştiğinin altını çizen Balaban,“Yeni yolların ve diğer çalışmaların yapıldığı bölgelerde toplu konut ve ticaret yoğunluğu artar. Hızla gelişen ve nüfusun giderek daha fazla yoğunlaştığı ilçemizde açılmadık yol bırakmayacağız. Şu an Yaşamkent, Nakkaş Evler, Hurdacılar Sitesi ve Yakacık civarında çalışmalarımız başlamıştır” diye konuştu. Balaban, mevsim şartlarının çalışmaya uygun olmasıyla birlikte ihtiyaç olan bölgelerde yol açma çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, şehrin yapılanmasını standartlara uygun bir hale gelmesi ve kent yaşamının kolaylaştırılması için çalışmaların aralıksız süreceğini ifade etti.

24 bin ton asfalt döküldü

Yenimahalle Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, iş makineleri eşliğinde bölgede yoğunlaştırdığı çalışmalar kapsamında bir taraftan yol açma işlemleri, diğer yandan da hafriyat çalışmaları devam ediyor. Mayıs ayından itibaren 24 bin ton asfalt döken ekipler, önümüzdeki aylarda da çalışmalarına ara vermeden devam edecek. Yaz boyunca 144 bin ton asfaltlama çalışması yapmayı hedefleyen ekipler, kilittaşı, kaldırım ve yama çalışmalarına hız kesmeden sürdürecekler.

Eryaman’dan Çayyolu’na

Eryaman 3. etap Susuz bölgesinden Çayyolu’na kadar birçok yol onarılırken, toprak yolların ise asfaltlama çalışmaları Yenimahalle Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hızla devam ediyor. Kentsel dönüşümün başladığı Şentepe, Batıkent ve Demetevler’de imar planına uygun olarak yol açma ve kaldırım çalışmalarını yapan ekipler, tadilat çalışmalarını da ekipler halinde sürdürüyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!