yenilmez armada

Adanaspor dolu dizgin Süper Lig'e koşuyor...

Haberin Devamı

PTT 1. Lig’de Adanaspor fırtınası esmeye devam ediyor. Turuncu Beyazlıların müthiş çıkışı keyif veriyor. Yenilmezlik serisini 16 maça, en yakın rakibi ile aradaki puan farkını 6’ya çıkaran Adana’nın Kaplan’ı başta Teknik Direktörü Engin İpekoğlu ve formasının hakkını veren terini son damlasına kadar akıtan müthiş mücadele eden futbolcular gerçekten alkışı hakediyor ve bu takım Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerliyor. Derbi cezası nedeniyle tribünlerin büyük bir kısmının boş kalması hiç de hoş değildi. Umarız bir daha yaşanmaz.
TEMPOYU AYARLIYOR
Adanaspor kendisi için çok önem taşıyan Samsun maçında istediği gibi oyunu oynadı, yeri gelince tempoyu artırdı, yeri gelince top çevirdi, yeri gelince de ataklarını sıklaştırdı. İlk yarı boyunca Mehmet Sak’ın uzaktan şutları, Samican’ın büyük efor sarfetmesi, N’duka’nın her maç bitmez tükenmez enerjisi, Emre’nin golü Adanaspor’un artılarıydı.
KIRILMA ANI
Durgun, orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın 28. dakikası maçın kırılma anıydı. Bu dakikakada gelişen rakip atağında Turuncu Beyazlıların milli file bekçisi Hayrullah müthiş bir kurtarışa imza attı. Çok yakından kafa vuruşunu öylesine güzel çıkardı ki milli takıma niye çağrıldığını doğrular nitelikteydi. Bu tehlike savuşturulduktan sonra Emre çıktı sahneye. 31. dakikada sağdan slalom yapan Turuncu Beyazlıların Ümit milli oyuncusu rakiplerini birer birer geçti, içeri sokuldu şutunu çekti fileleri havalandırdı. Bu gol ilk devrenin skoruydu.
EMRE’NİN GECESİ
İkinci yarıya fırtına gibi giren Adanaspor 48. dakikada farkı ikiye çıkardı. Emre yine sağdan kaleye uzak bir mesafeden orta şut karışımı ceza sahasına füze gönderdi. Top süzüle süzüle kalecinin bakışları arasında bir kez daha filelerle buluştu. Bu golden sonra Turuncu Beyazlılar çok geriye yaslandı, bunun neticesinde 69. dakikada kalesinde gol gördü.
NEFES KESEN DAKİKALAR
Daha sonraki dakikalarda kalesi bir çok tehlike atlatan Adanaspor maçların sonlarına doğru oyundan düşüyor, topu ayağında tutmakta, topu ileri taşımakta zorlanıyor. Son dakikalar nefes kesiyor. Başarılı Teknik Direktör Engin Hoca’nın bu soruna da en yakın zamanda çözüm bulacağına inanıyoruz. 16 maçtır yenilmez armadayı oynayan Kaplan Adana’yı Süper Lig’e taşıyacak. Bundan hiç şüphemiz yok. Çünkü bunu sonuna kadar hakediyor...

Yazarın Tüm Yazıları