'Yeniliklerle BİLSEM'de Öğreniyorum' projesinin kapanışı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Yeniliklerle BİLSEMde Öğreniyorum projesinin kapanışı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2017 10:50

'Yeniliklerle BİLSEM'de Öğreniyorum' projesinin kapanışı yapıldı

Haberin Devamı

 

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Trakya Kalkınma Ajansı'nın sosyo-ekonomik mali destek programı kapsamında hazırlanan 'Yeniliklerle BİLSEM'de Öğreniyorum' projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

Toplantıya Kırklareli Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar,  Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Kırklareli İl Mahalli İdareler Müdürü Alaattin İkican, Kırklareli Bilim Sanat Merkezi Okul Müdürü Beyhan Tufan katıldı. Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Yine çok önemli bir projenin hayata geçmiş olduğunu mutlulukla görüyoruz. Bugün burada üstün yetenekli öğrencilerimizin bilimsel ve sanatsal açıdan gelişimlerine yardımcı olan bir çalışma görüyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür etmek lazım, çünkü ülkemizi yarınlara taşıyacak olan nesiller bu tarz merkezlerde yetişecek. Biz dünya ile bilimde, teknikte ve sanatta yarışmak istiyorsak, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasını istiyorsak eğitimde bu tarz gelişmiş projelere desteğimizi arttırmamız gerekiyor. Biz Trakya Kalkınma Ajansı olarak, 2011 yılından bu yana kurumlara hibe destekleri veriyoruz. Bugün burada üstün yetenekli öğrencilerimiz için oluşturulan ve yüzde 85 oranında bütçesini karşıladığımız bir proje var. Yani her üç ilimizde de eğitim projeleri önceliklerimiz arasında" dedi.

Proje kapsamında fikir atölyesi ve doğa kampı etkinliklerinde kullanılmak üzere bilimsel eğitim malzemeleri, ölçüm ve gözlem ekipmanları, heykel sarf malzemeleri ve ekipmanları temin edildi. Longoz Ekosistemi Milli Parkı içerisinde öğrencilerin gözlem yoluyla bilgiyi elde etmelerini sağlamak amacıyla uzman akademisyenler eşliğinde doğa bilim kampı düzenlendi ve fikir atölyesi çalışmaları kapsamında da konusunda uzman akademisyen ve sanatçılar eşliğinde toplam 7 etkinlik gerçekleştirildi.Toplam bütçesi 146.286 TL'lik projenin 124.343'lik yüzde 85'ine denk gelen kısmı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!