YENİKENT’TE A2 SKANDALI

Güncelleme Tarihi:

YENİKENT’TE A2 SKANDALI
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 02:32

Haberin Devamı

BEŞTEPE’nin dertleri, üstten başlayıp alt yapıya yayılarak büyüyor. Ankaragücü A2 takımı oyuncuları, kentin 40 kilometre dışındaki Yenikent’e belediye otobüsü ve dolmuşlarla geldi. Ankaraspor maçında takımın başında doktor yoktu. Üstelik içecek suyu da yok denecek kadar azdı. Ankaraspor, maçı 2-0 kazanırken, doktor ve masörünü Ankaragücü’nün yardımına yolladı. Ankaraspor, 30 derecedeki maçın ilk molasında elindekini tüketen rakibine verdiği su desteğiyle de takdir topladı.

BU KADARI "PES" DEDİRTİR

Başkent Ankara’nın iki takımı arasında oynanan A2 Ligi maçında skandal yaşandı. Son dönemin sıkıntılı takımı Ankaragücü’nün yaşadıkları, “Artık pes doğrusu” dedirtti.
2012-2013 futbol sezonu A2 Ligi ilk hafta maçı Başkent derbisine sahne olurken, Ankaraspor A.Ş. sahasında konuk ettiği MKE Ankaragücü’nü 2-0 yendi.
Yenikent ASAŞ Stadı’nda oynanan karşılaşma öncesi her iki takımın oyuncuları önceki gün Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen patlama sonucu şehit olan 8 polis için saygı duruşunda bulundu.
Onur Albayrak’ın yönettiği karşılaşmada, mavi-beyazlı ekibi galibiyete taşıyan golleri 40 ve 80. dakikalarda Mehmet Yılmaz attı.

Haberin Devamı

SKANDALLAR ÜST ÜSTE...

Tribünden bakıldığında herşey sadece bir futbol maçıydı. Oysa değildi. En azından Ankaragücü takımı açısından...
Ankaragücü A2 takımının oyuncuları, maçın oynandığı Yenikent Stadı’na kendi imkanlarıyla gelmişti. Yani her bir oyuncu, kent merkezine yaklaşık 40 kilometre mesafedeki sahaya dolmuş veya belediye otobüsü gibi yollarla gelebilmişti. Geldiklerinde stat girişinde Ankaraspor takım otobüsünü de görmüşlerdi. Bir şekilde bir araya gelen takım açından ulaşım dışında başka sorunlar da vardı.
Maçın esame listesinde Ankaragücü tarafına eski masör Lokman Olmuş’un adı doktor olarak yazılmıştı. Olmuş, doktor olmadığı gibi artık bu takımda hatta kulüpte yoktu. Alacaklarını alamadığı için görevi olan “Masörlüğü” de bırakmıştı.
Bu nedenle maç boyunca sakatlanan Ankaragücü futbolcularının tedavisini, Ankaraspor sağlık ekibi yaptı. Doktor Kenan Çamur ile Masör Erkan Özmen iki takımla birden ilgilenirken deyim yerindeyse, “Sahadan çıkmadılar.”

Haberin Devamı

SULAR BİR NEFESTE BİTİNCE

Skandal, bununla da bitmedi. Ankaragücü takımı, otuzlu dereceleri bulan havada oynanan maçta saha kenarına yeterli miktarda su getirmeyi de başaramadı. Getirilen, tek içimlik sular, ilk su molasında tükenince “Sulama işi de” Ankaraspor’a kaldı. Oyuncular, su gereksinimlerini ev sahibi takımın kontenjanından kullandı.
İki sezondur, çeşitli sıkıntılar yaşayan, özellikle ekonomik anlamda yokluklar çeken Ankaragücü’nün olağan işleyişteki bu tür gereksinimleri karşılayamaz, sorunları çözemez hale gelişi sıkıntıların geldiğin noktanın da göstergesi oldu.
Ankaragücü mevcut yönetiminin, büyük iddialarla göreve gelmesine karşın Yenikent Stadı’nda yaşanan böylesine basit sorunların skandala dönüşmesine izin verip yaşananlara seyirci kalması, beceriksizlik-yetersizlik-ihmal üçlemesinin bir kez daha sorgulanmasına neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!