Yenidoğan yoğun bakım ünitesi yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Yenidoğan yoğun bakım ünitesi yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 12:55

Yenidoğan yoğun bakım ünitesi yenilendi

Haberin Devamı

 Salih GÜNER/KIRŞEHİR, (DHA)-KIRŞEHİR Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, kaliteli hizmet noktasında Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ni yeniledi.

Kamu Hastaneleri Birliği Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki 2. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ni yapılan çalışmaların ardından yenilerek vatandaşın hizmetine sunuldu. Daha önce genel yoğun bakım içerisinde olan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, daha iyi hizmet verebilmek için kadın doğum servisi yanındaki yeni yerine taşındı.  Kalite standartları ve yönetmelik çerçevesinde uygunluğu göz önünde bulundurularak gerçekleştirilmiş olan taşıma işlemi sonrasında bebeklerimiz daha modern ve konforlu bir ortamda tedavi almaya başladı.

Yeni Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Kuş, “Erken ve düşük doğum ağırlıklı doğmuş bebeklerde bakım çok önemlidir. Özellikle sağlık problemleri de eklendiğinde bebek ölüm riski artmaktadır. Biz yenidoğan yoğun bakım ünitemizde bu bebeklerimize en iyi hizmeti vermeyi hedefliyoruz. 2. Basamak yenidoğan yoğun bakım ünitemizin Kadın Doğum Servisi katına taşıyarak annelerle bebeklerin daha yakın olmasını ve ünitenin yenilenmesiyle hizmet kalitesinin yükseltilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca ünite içerisinde bir izolasyon odası ve emzirme odası da kazandırılmıştır. Mümkün olduğu müddetçe bebeklerimizin tedavisini hastanemizde yapıp il dışına sevk edilmelerinin önlenmesi halkımızın mağduriyetinin önüne geçilmesi amaçlanmıştır” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!