Yenice'de 12'nci Issız Cuma Hayrı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Yenicede 12nci Issız Cuma Hayrı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 22:40

Yenice'de 12'nci Issız Cuma Hayrı yapıldı

Haberin Devamı

 

 

ÇANAKKALE'nin Yenice İlçesi'nde, geleneksel hale gelen Issız Cuma Hayrı ile Tarım ve Kültür Fuarı'nın bu yıl 12'ncisi gerçekleştirildi.



Etkinliğe, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, Çan Belediye Başkanı AK Partili Abdurrahman Kuzu, Yenice Belediye Başkanı AK Partili Veysel Acar, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, daire amirleri, siyasi partilerin başkanları ve vatandaşlar katıldı. Geleneksel 12'nci Issız Cuma Hayrı Çakıroba Köyü'nde Issız Cuma Camii'nde okunan mevlit ile başladı. Amir Ateş İlahi Grubu'nun okuduğu mevlit programının ardından Cuma Namazı kılındı ve Issız Cuma Mezarlığı'nda katılımcılara yemek ikramı yapıldı.



Dana sonra Yenice İlçe merkezine geçen katılımcılar, Tarım ve Kültür Fuarı'nı gezdi. Yenice halkı, Tarım fuarında katılımcılara nostalji tarım aletlerini ve İlçede yetişen gıda ürünlerini tanıttı. Çanakkale Valisi Hamza Erkal ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay Tarım fuarında keşkek döverek, buğday ezdi. Dr. Hacı İbrahim Bodur Bulvarındaki Marmara Parkta gerçekleşen programda konuşma yapan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "Rahmetli babam İbrahim Bodur'un on iki yıl önce başlattığı Issız Cuma Hayri ve Tarım Fuarına hepiniz hoş geldiniz. Bugünün bizler için ayrı bir önemi var. Babamın aramızdan ayrılışının ardından gerçekleştirdiğimiz ilk Issız Cuma hayrı. Az önce de babamın değerli dostu Sayın Mecit Bahçıvan'ın vefatını öğrendik. Babama, Mecit Bey'e ve tüm ölmüşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum ve bize miras kalan bu geleneği gelecek yıllarda da sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum. Değerli misafirler, bölgemiz tarımsal zenginlik açısından dünyada nadir bulunan yerlerden. Çanakkale'nin ve dünyaca unlu Kaz Dağları'nın içinde bulunduğu 40. ve 41. Paralel aralığı güneş ışınlarının tarım ürünleri için en ideal açıyla geldiği bir bölgedir. Bu duruma bir de Boğaz'ın hava sirkülasyonu ve Kazdağı'nın oksijeni katıldığında dünyada esi benzeri olmayan topraklara sahip olduğumuzu görüyoruz. Tarihte sayısız savaşa şahitlik etmiş bu topraklar hiç yılmadan bize zengin ürünler vermeye devam ediyor. Bir atasözünde söylendiği gibi bu topraklar bize atalarımızdan miras kalmadı, biz onu torunlarımızdan ödünç aldık. İste bu nedenle bizler de sahip olduğumuz bu zenginliğe çocuklarımız ve torunlarımız için sahip çıkmalı ve korumak için tüm önlemleri almalıyız. Bu doğrultuda hepinize katılımınız için teşekkür eder, saygı ve sevgiyle selamlarım" dedi.



Bölgede tarımsal, hayvansal üretim yapan çiftçiler ile üretici firmaların stant açtığı 'Geleneksel Issız Cuma Hayrı, Tarım ve Kültür Fuarı'nda ziraat ve hayvancılık dallarında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar tarafından verildi.

Sadettin AKGÜN / YENİCE (Çanakkale), (DHA)



FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!