Yeni stada gidiş-gelişi sağlayacak kavşakta sona doğru

Güncelleme Tarihi:

Yeni stada gidiş-gelişi sağlayacak kavşakta sona doğru
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 09:54

Yeni stada gidiş-gelişi sağlayacak kavşakta sona doğru

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- SÜPER Lig ekiplerinden Evkur Yeni Malatyaspor’un 27 bin 44 kişilik Malatya Stadyumu’na geliş ve gidişleri kolaylaştıracak, sıkışan trafik akışını rahatlatacak köprülü kavşak inşaatı devam ediyor. Haziran 2017’de başlanan çalışmalar tüm hızıyla sürerken, köprünün ayakları dikildi. Sezon sonuna yetiştirilmesi planlanan kavşak inşaatında yan yolların dolgu ve istinat duvarları ise bitmek üzere.
Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’deki yeni mabedi olan 27 bin 44 kişilik Malatya Stadyumu, bu sezon Bursaspor maçıyla birlikte hizmet vermeye başlasa da ulaşım konusunda taraftarlara ciddi sıkıntılar yaşatıyor. Stadın bağlantı yollarının sadece genişletilmiş tali yollardan yapılması, çevre yoluna çıkış bölümlerinde 1,5- 2 kilometrelik kuyruk oluştururken, Turgut Özal Tıp Fakültesi, İnönü Üniversitesi ve Elazığ yönlü ulaşım da ciddi aksamalar yaşanıyor.
Maç günleri yaşanan bu sıkıntıları giderebilmek için Malatya- Elazığ yol güzergahının doğu kısmına, stadın güney doğu bölümünde yer alan çevre yolu üzerine inşa edilen köprülü kavşak bu sıkıntıları tamamen çözecek. Köprülü kavşak inşaatı hızla yükselirken, proje de yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Köprünün iki ucu tamamen bitirilip dolgu işlemi yapılırken, orta ayakları da dikildi. Üst bağlantısının yapılması işlemi, yan yolların dolgusu ve istinat duvarları asfalt serilecek düzeye getirilmeye çalışılıyor. Köprülü kavşağın bitirilmesi durumunda Malatya, Elazığ ve Üniversite yönünden stada ulaşım doğrudan ve ışıklara takılmadan gerçekleştirilecek. Yeni kavşağın en geç sezon sonuna kadar tamamlanması planlanırken, tam kapasiteyle faaliyete geçmesinin en az 4 ayı bulacağı, kış ayları nedeniyle sürecin uzayabileceği belirtildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!