Yeni Kültür merkezine 'Yazıcıoğlu' adı verilecek

Güncelleme Tarihi:

Yeni Kültür merkezine Yazıcıoğlu adı verilecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 09:40

Yeni Kültür merkezine 'Yazıcıoğlu' adı verilecek

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Valisi Davut Gül, yapımı devam eden yeni kültür merkezine BBP'nin merhum genel başkanı 'Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının verileceğini söyledi.

Vali Gül, Atatürk Kültür Merkezi'nin karşısında bulunan araziye yapılan inşaat alanını gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı ve işçilerle bir süre sohbet etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Vali Gül, inşaatın temel atma seviyesine geldiğini belirterek, "Geçen yılın sonlarına doğru hafriyatı alınmıştı ama mevsim şartlarından dolayı inşaat durdurulmuştu. Mart ayı itibari ile arkadaşlar grobetonu attılar, demirini bağladılar. İnşallah hafta sonu da temeli atılacak. Gelecek sene dokuzuncu ayda kültür merkezinin bitmesi planlanıyor. Kültür merkezi, yaklaşık olarak 20 Milyon Liraya mal olacak" dedi.

Kültür merkezinin ismi konusuna da değinen Gül, "Kamuoyunda çok sık olarak soruluyor. Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz'ın da buranın isminin 'Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi' olacağı şeklinde beyanatı vardı. Aynı şekilde bu devam ediyor. İnşallah burası bittiğinde merkeze rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismi verilecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!