Yeni doğan bebeklere kalp taraması

Güncelleme Tarihi:

Yeni doğan bebeklere kalp taraması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 14:41

Yeni doğan bebeklere kalp taraması

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Sultan 1’nci Murat Devlet Hastanesi’nde yeni doğan bebeklere Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları servisi tarafından doğumsal kalp taraması yapılmaya başlandı.
Doğumsal kalp hastalıklarının en az bilgi sahibi olunan hastalıklar arasında olduğunu ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferit Durankuş, hastanede yeni doğan bebeklere kalp taraması yapıldığını söyledi. Doğumsal kalp hastalıklarının sıklığı ırka bağlı değişiklik gösterdiğini kaydeden Dr. Durankuş, “Buna karşı doğumsal kalp hastalığı dağılımı içinde cinsiyet ile bazı hastalık tipleri arasında ilişki olduğu bildirilmiştir. Tüm kalp deliklerinin doğumsal sıklığı, önemli ve ciddi kalp delikleri, özellikle morarma ile seyredenleri erkeklerde kızlardan daha fazladır” dedi.
Yeni doğan bebeklere doğumsal kalp taraması yapılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Durankuş sözlerini şöyle sürdürdü:
“Pulse Oksimetri cihazı ile yapılan tarama sonrası, kan oksijen satürasyonu (doygunluğu) seviyesi ölçülmesi, doğumsal kalp hastalığı için erken tanıya yardımcı olmaktadır. Hastanemizde tüm yeni doğanlara taburculuk öncesi 24 saati dolunca pulse oksimetre cihazımız ile bu tarama yeni doğan hemşirelerimiz tarafından yapılarak sonuçlarımız uzman hekimlerimiz tarafından değerlendirilir. Bebeklerimizde kalple ilgili herhangi bir olumsuz bulgu görülmediği takdirde sağlıklı olarak taburcu işlemleri yapılmaktadır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!