Süleyman Soylu kimdir? | Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Süleyman Soylu kimdir | Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu kimdir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 16:31

Yeni hükümet için yeni Bakanlar Kurulu listesi açıklandı. Yeni çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu oldu. Peki, Süleyman Soylu kimdir?

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün yeni Bakanlar Kurulu listesini açıkladı. Yeni Bakanlar Kurulu için bir çok isim seçildi. Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu oldu. Peki, Süleyman Soylu kimdir?

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Trabzon'dan milletvekili seçilen Soylu, AK Parti'nin bu ilde oy oranının her seçimde yükselmesinde büyük pay sahibi oldu.

SÜLEYMAN SOYLU KİMDİR

Aslen Trabzonlu bir ailenin çocuğu olan Soylu ilk ve ortaöğrenimini İstanbul Gaziosmanpaşa´da tamamladı. Lise eğitimini Plevne Lisesi´nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Meslek kariyerine ilk olarak 1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası aracı kurumlarında başladı. 1989′da okul arkadaşlarıyla ortaklaşa kurduğu bir şirketle ticaret hayatına atılan Süleyman Soylu, 1995 yılında kendi kurduğu şirketiyle siyasi hayatının yanı sıra halen ticari hayatını da sürdürmektedir.