Yeni bir festival

Güncelleme Tarihi:

Yeni bir festival
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yapı Kredi, yepyeni bir müzik festivaline imza atıyor. Yapı Kredi Sanat Festivali '97, 20 ülkeden 6000 sanatçının katılımıyla 9-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde klasik müzik, pop, rock, caz ve new age topluluklarının konserlerinin yanı sıra dans gösterilerine de yer verilecek. Festivalin merkezi İstanbul olacak. Ancak Bursa, Adana ve İzmir'de de bazı gösteriler yapılacak.

9 Eylül'de Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda ‘siyah müziğin diva'sı Chaka Khan'ın konseriyle başlayacak festivalin ağır topları arasında Terrovision, John Scofield Quintet, Blues Traveller, Secret Garden, Ottmar Liebert, Keb’Mo' gibi sanatçılar ve gruplar var.

Festivalin klasik müzik bölümünde ise en dikkat çekici isim ünlü Rus sanatçı Dmitri Hvorostovsky. Orkestralarda ise festival izleyicileri Bilkent Senfoni Orkestrası ve Bulgaristan Devlet Filarmoni Korosu, İngiliz Oda Orkestrası, Fransa Ulusal Senfoni Orkestrası'nı izleme imkanını bulacaklar.

Çılgın kemancı olarak da tanınan ve İngiltere'nin en büyük keman virtüözlerinden biri olarak kabul edilen Nigel Kennedy bu yılki festivalin gerçek sürprizi. 18 Eylül'de Açıkhava'da konser verecek olan Kennedy, Bela Bartok'tan Jimi Hendrix'e uzanan olağanüstü bir program sunacak.

Festivalin bale ve dans bölümünde de yine dünyaca ünlü gruplar yer alıyor. Joffrey Bale, Cristina Hoyos Flamenko Dans Topluluğu, Tango Pasion ve Sexteto Mayor Orkestrası renkli gösterileriyle izleyicilerine keyifli anlar yaşatacaklar.

Konser Mekanları

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu, Cemal Reşit Rey Konser Salonu,Atatürk Kültür Merkezi, St. Antuan Klisesi ve turneler kapsamında Efes Antik Tiyatro, Bursa Açıkhava Tiyatrosu ve Adana Açıkhava Tiyatrosu.

Festivalin 24 saat boyunca hizmet verecek olan Smartel ve İnternet rezervasyon sistemi, 11 Ağustos Pazartesi günü saat 09:00'da başlayacak ve 26 Ağustos Salı günü, saat 20:00'de sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!