Yeni başlangıç

Trabzonspor’da mecburi bir değişim var. Mecburi diyorum çünkü, gidenlerin yerleri hiç, hem de hiç dolmuyor.

Haberin Devamı

Nedense son üç sezondur kaçan kaçana. Tutabilene aşk olsun. Hem yönetim hem de teknik ekip açısından, kimse kusura bakmasın ama bunun adı beceriksizlik. Değişim var dedik ya, gidenleri hem yeni takımlarında hem Milli Takım’da izlemeye devam ediyoruz. Ya gelenler, kimisi yedek, kimisi de kadroda yok.

Bir numarasını göremedik

Zaten Trabzon en çok yabancısı olup da onlardan yararlanamayan takımların başında geliyor. Mesela Adrian. Takımın 10 numarası. Ama daha 1 numarasını bile göremedik. Geçtiğimiz sezon çoğu maçta yedekti, Sivasspor maçında ise kadroda bile yok. Takımın yeni golcüsü Vittek dediler, o da kadroda yok. Başkan iki ay uğraşıyor ve Janko’yu alıyor ama o da yedek. Madem oynatmayacaksın, niye trasfer edersin veya niye kadronda tutuyorsun?... Say say bitmez. Oynamasalar da kadroya giremeseler de paralarının büyük kısmını tıkır tıkır almaya devam ediyorlar. Rahatları şimdilik iyi fazla dokunmayalım ve Sivass maçına gelelim. Trabzon açısından Avrupa’da kendi ayarının yarısı bile olmayan bir takıma elendikten sonra Sivasspor maçı yeni bir başlangıç açısından çok önemliydi. Futbol için nefis bir hava iyi sayılabilecek bir zemin. Ancak erkekler cezalı kadınlar ve çocuklar ise ilgi göstermemiş. Avni Aker’i böyle boş görmeye pek alışık değiliz. Bu sezon alışık olduğumuz ise isteksiz ve hırssız Trabzon. İlk yarı itibarı ile ne rakibine baskı yapabiliyor, ne önde basabiliyor, ne de kendi sahasında gibi oynayabiliyor. Yani tadı tuzu ve beğenilecek tarafı yok.

Haberin Devamı

Halil’den nefis gol

Sivass öyle ahım şahım kapanmıyor bile. Çünkü rahatsız eden yok. Bir tek Eneramo dört savunma oyuncusunu yerinde tutmaya yetiyor. İkinci yarı da ise biraz daha canlı bir Trabzonspor var sahada. Bu canlılığın karşılığıda hemen geliyor. Yasin’in adrese teslim ortası ve Halil’in nefis golü. Trabzonspor stresten kurtulup, hem gol hem de moral bulunca ilk yarıdaki o silik görüntüyü de üzerinden atıyor. Tabii ki bunda Yasin’in çok büyük katkısı vardı. Takımını ayakta tutan futbolcuların başındaydı. Zokora tecrubesi, Bamba mücadelesi ve Alanzinho da bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile galibiyette başrolleri paylaştılar. Trabzonspor’un bu galibiyete çok ihtiyacı vardı ve istediğini zor da olsa aldı. Ancak hafta sonunda Fenerbahçe maçı var. Tabii ki bu tür maçların havası başka olur ancak Trabzon, dün akşam ilk yarıda Sivas karşısındaki o isteksizliğini tekrarlarsa İstanbul’da hüsran olur.

Yazarın Tüm Yazıları