Yedikuyular, turizmcilere tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Yedikuyular, turizmcilere tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 11:40

Yedikuyular, turizmcilere tanıtıldı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi, bu sezon hizmete açacağı Yedikuyular Kayak Merkezi'ni şehirdeki turizm acenteleri ve otel temsilcilerine tanıttı.
Turizmcilere ev sahipliği yapıp tesisi tanıtan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Yedikuyular Kayak Merkezi'nin büyük bir tesis ve kademe kademe ilerleyeceğini söyledi. Kabakcı, şöyle devam etti:
"Türkiye'deki en güzel kar tesislerinden biri olacak. Yakınımızda yaklaşık 90 gün karın bulunduğu bir tesis yok. Geçen sene geleneksel kayak federasyonuyla yapmış olduğumuz Türkiye şampiyonasında buraya 12 şehrimizden yarışmacılar geldiler. Kayak federasyonu başkanı 1 hafta önce Uludağ'daydı Kahramanmaraş'taki kar seviyesi Uludağ'dan fazla dedi. Sonra Kastamonu'ndan gelenler oldu, Erciyes'teki kar seviyesinden de fazlaydı. Ve burada geçen sene 4 metrelik bir kar seviyesi tespit edilmişti. Şuanda kışın başındayız kar yağmaya başladı. İnşallah bereketli olur. Kısa süre içerisinde belediyemiz tüm imkanlarını seferber etmiş vaziyette. Hem yolumuz yapılıyor hem tesislerimiz yapılıyor. Biz tüm bölgedeki ve Türkiye'deki insanlarımızı Kahramanmaraş'ımızın Ahirdağı'nın tepesinde Yedikuyu mevkiinde ki bu güzel kayak merkezimize bekliyoruz."
Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Mustafa Aksel Abacıoğlu ise, tesis hakkında detaylı bilgiler aktardı. Kayak merkezini bu sezona yetiştireceklerini ifade eden Abacıoğlu, tesiste 3'ü profesyonel olmak üzere 6 pistin bulunduğunu, en uzun pistin 2.6 kilometre uzunluğunda olduğunu söyledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!