Yediemin işletmecileri sahipsiz araçlardan şikayetti

Güncelleme Tarihi:

Yediemin işletmecileri sahipsiz araçlardan şikayetti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 15:45

Yediemin işletmecileri sahipsiz araçlardan şikayetti

Haberin Devamı

Esat TAŞTEKİN/ERGANİ (Diyarbakır), (DHA)- DİYARBAKIR'ın Ergani ilçesindeki yediemin işletmesinde 10 yılı aşkın süreden bu yana bulunan araçlar hurdaya dönerken, iştetmeciler ise yedieminler ilgili yeni bir yasa çıkarılmasını istedi.
İcralık araçların bırakılması için toplanan yer olarak bilenen yediemin otoparklarında biriken araçlar uzun süre alınamamasından dolayı hurdaya dönüştü. Ergani İlçesi'nde yediemin işletmecisi Fahri Bozkurt, aralarında yaklaşık 10 -15 yıldan bu yana bekletilen otomobil, motosiklet, kamyon, TIR, traktör, iş makinesi ve 300 dolayında motorsiktetin otoparkta ücretsiz bekçiliğini yaptığını söyledi.
'BAZI ARAÇLARIN OTOPARK ÜCRETİ, KENDİ DİĞERLERİNİ AŞTI'
Yabancı plakalı araçlara el koyan Gümrük Muhafaza Müdürlüğü tarafından getirilen araçlardan ücret alamadıkları için de ayrıca bir mağduriyet yaşadıklarını anlatan Bozkurt, araç satışlarında yedieminlerin yetkilendilerilmesi talep etti. Haciz, kaza ve trafik cezası borçları gibi çeşitli nedenlerle otoparka çekilen araçlar otoparkın dolup taştığını dile getiren Bozkurt, şöyle dedi:
"Bazı araçların otopark ücreti, kendi değerlerini aştı. Otoparkımızda 370 kayıtlı araç var. Şu an otoparklarda aşırı bir yoğunluk var, aralarında 10-15 yılı aşkın süredir bekleyen onlarca araç mevcut. Hacizli araçların borçları ödenmeden bırakmıyoruz. Ancak, kazalı araçlar kısa sürede buradan çıkartılıyor. Buraya yıllar önce getirilmiş ve alınmamış birçok aracın otopark ücretleri kendi değerlerini geçti. Bizler de otoparklardaki doluluk oranının azalması adına devletten hurda yasasını çıkarmasını ve yediemin otoparklarındaki araç yoğunluğunun azalmasını bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!