Yedi kıtadan öğrenciler Nevruz ateşinden atladı

Güncelleme Tarihi:

Yedi kıtadan öğrenciler Nevruz ateşinden atladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2018 16:00

Yedi kıtadan öğrenciler Nevruz ateşinden atladı

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)- BURSA Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ULUTÖMER) dil öğrenen yabancı öğrenciler baharın gelişini temsil eden Nevruz Bayramı’nı kutladı. Öğrenciler Nevruz ateşinden atladı.

ULUTÖMER tarafından gerçekleştirilen ‘Nevruz Bayramı Kutlama Etkinliği’ renkli görüntülere sahne oldu. Dünyanın dört bir köşesinden Bursa’ya üniversite eğitimi almak için gelen yabancı öğrenciler, düzenlenen nevruz etkinliğinde eğlenceli anlar yaşadı. Farklı ülkelerden öğrencilerin selamlama konuşmalarıyla başlayan etkinlikte maniler okundu, yumurtalar tokuşturuldu. Çuval yarışması ve kaşıkla yumurta taşıma yarışmasının da yapıldığı şenliklerin sonunda öğrenciler hep birlikte yakılan nevruz ateşinin üstünden atladı.

AFRİN ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Türkiye’nin yeni bir dönemden geçtiğine işaret etti. Ülke olarak dostluk, kardeşlik ve barış hamlesi içerisinde bulunduklarını kaydeden Rektör Yardımcısı Yüce; “Nevruz bir Türk-İslam bayramıdır. Bu coğrafyanın bayramıdır, yeni dirilişin, baharın gelişinin bayramıdır. Sizin gibi çiçeklerin açılıp yeşermesi için oluşturulan bir bayramdır. Bu dünyanın güzelliğini yaşamamız için gönüllerimizdeki güzellikleri ortaya çıkarmamız gerekiyor. Gelin bu bahar nevruzunu içimizde yaşatalım. İçimizdeki nevruzu ortaya çıkartalım. Barış içinde hep birlikte yaşayalım. Cenab-ı Hakk’ın bize verdiği nimetler hepimiz için yeterlidir. Bu dünya için kavga etmeye değmez ama vatanımıza uzanan eller de kırılır. Buna hiçbirimiz müsaade edemeyiz. Bu vesileyle Afrin’de şehit düşen şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, kederli ailelerine baş sağlığı dilerim. Bu nevruzun iyi başlangıçlara, dostluğa sebep olsun. Gittiğiniz ülkelerde ayrı ayrı barış elçisi olmanızı diliyorum” diye konuştu.

ULUTÖMER Müdürü Doç. Dr. Süleyman Eroğlu ise etkinlikte öğrencilerle hep bir arada olmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirtti.

İLK KEZ NEVRUZ ŞENLİĞİ GÖRDÜLER

Töreni takip eden yabancı öğrencilerden bazıları ilk defa nevruz şenliği izledi. Mali’den gelen İbrahim Mayga, nevruz şenliğini daha önce duymadığını ve ilk defa böyle bir şenliğe şahit olduğunu söyledi. Afganistan’dan gelen Zuhal Mecid isimli öğrenci ise kendi ülkesinde nevruz kutlamalarının farklı yapıldığını fakat buradaki etkinlikleri de çok beğendiğini belirtti. Törene katılan yerli ve yabancı öğrenciler de güzel bir organizasyona imza attıkları için üniversite yönetimine teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!