Stoper oyun kuramazsa...

RAKİBİN tutkulu koçu Shalimov, iyi oynadıkları birinci maçın sonunda rövanş için de planlarının hazır olduğunu söylemişti.

Haberin Devamı

 Belli ki kastettiği plan, “önde pres”miş. Smolov’un 7’deki golü de, 18’de kaçırdığı yüzde yüzlük fırsat da dahil, ilk yarıda verilen bütün açıklar, çıkarken kaptırılan toplarla geldi. Maalesef çözemedik bu arızayı maç devam ederken.

KORKUNÇ EZBER

Oysa hücum pres yapan rakibe karşı üretilebilecek planlar dünyanın her yerinde aynı: Bekler taç çizgilerine kadar açılır ki çıkış alanı genişlesin. Ön liberolar, stoperlerin içine girer gerekirse, pas trafiğini başlatabilmek için.

Gerçi Türkiye’de yüzyıllık korkunç bir ezber var, “oyunu ön liberolar kurar” diye.

 Hayır, oyunu ön liberolar kurmaz, önce stoperler kurmayı dener. Kuramazsa, dün ilk yarıda yaşanan çaresizliği yaşarsın işte.

Kenardan buna müdahale edilebilirdi.

TRİBÜN

PROTESTOLAR NORMAL

FUTBOLCULARIN mücadelesinde bir eksiklik yok. Advocaat’ın da elindeki malzeme yetersiz. Tribünün tepkisi de doğal olarak yönetim aleyhinde. Protestolar son derece haklı.  

Haberin Devamı

Stoper oyun kuramazsa...

SHALİMOV BAHANE ÜRETMİYOR

IGOR Shalimov, bu takıma 6’ncı haftada geliyor. Ligleri 3 aylık kış tatilinin içinde. Sezon başı transferi yapamadığı gibi devre arasında ideal sol beki Jedrzejczyk’i, yetenekli Ahmedov’u ve Kouassi’yi kaybediyor.

Gitmek isteyen Ari’den de faydalanamıyor. Ama devre arasında İsveç ve Macaristan’dan genç ve ucuz futbolcular almışlar, onları 11’e monte etmişler. Kısacası, Shalimov’un Advocaat’tan çok daha fazla bahanesi olabilirdi, mazeret üretmek isteseydi...

Lâkin genç teknik adam mazeret üretmiyor, çalışıyor. Muhteşem bir Marbella kampı yapıyorlar, 15 günde 7 hazırlık maçıyla Fenerbahçe karşısına iyi bir fiziksel seviyeyle çıkıyorlar.

SÜREKLİ ŞİKAYET

Rakibe göre strateji üretiyor, Kadıköy’de önde baskı kuruyor. Advocaat’ın sürekli şikayetlenen haline bakınca, Shalimov’u daha çok takdir ettim.

MARTIN SKRTEL MESELESİ

Liverpool’dan ayrıldığında Skrtel için yazılanlar fenaydı: “Uçan kafalarına, korner gollerine aldandık; yıllarca savunmamızın belini doğrultamadık. Türkiye’den verilen 5 milyon inanılmaz”. Kritik maçlardaki kritik hatalarına bakınca İngilizler haklı çıkıyorlar galiba.

Haberin Devamı

MAÇIN YILDIZI: KRİTSYUK

ÖZELLİKLE top ona geldiğinde elle hızlı hücum başlatma becerisi, maçın kader detaylarındandı.

 TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

DİCK ADVOCAAT

70’te üçlü savunmaya dönüşü olumlu. Ancak müdahale için yine 70’i beklemesi akıl almaz. Ayrıca birisinin ona futbol kural kitabında “Souza 90 dakika oynar” diye bir madde olmadığını hatırlatması gerek.

IGOR SHALİMOV

Fenerbahçe’nin yarı değerindeki takımıyla 180 dakikayı harika idare etti. Hücum pres stratejisi işledi, Wanderson’u da tam zamanında çıkardı. Kısa sürede Avrupa’nın dikkatini çekecektir Shalimov.  

Yazarın Tüm Yazıları