Denk kuvvetlerin savaşı

KADIKÖY’de 80 dakika iki benzer takımın mücadelesini izledik hep birlikte. Mücadele güçleri yüksek, geride kompakt duran ve hızlı hücuma çıkmayı deneyen iki ekip. Rize Kweuke’nin, Fenerbahçe Lens’in yeteneğine bağımlı. Formaları değişseniz, turuncu formayı ev sahibine, parçalıyı misafirlere giydirseniz bir şey fark edecek gibi değildi.

Haberin Devamı

Rize’nin 1 puan telaşına girmesiyle Fenerbahçe son 10 dakikada bir baskı kurmasa, Kadıköy’de denk kuvvetlerin savaşında birer puan paylaşılacaktı zaten. Sahada bu duruma isyan eden tek bir adam vardı, o da adını iki kez tabelaya yazdırdı zaten. İsteksiz, kibirli ve mutsuz Van Persie’dense sezonu istekli Sow’la bitirmek, çok daha akıllıca bence.

ERKEN TATİLE ÇIKMIŞ GİBİLER

Fenerbahçe, sezonun geri kalanında kupa ve ikincilik hedeflerine gitmek istiyorsa, yüzde yüzünü veren oyuncuları tercih etmeli. Sow, Alper, Ertuğrul istekliler. Şener, Van Persie ve Aatıf gibilerse tatile erken çıkmış gibi.

TRİBÜN

HAFTA SONU ZULMÜ

FENERBAHÇE maçlarında stat önünden geçen yolların kesilmesi gibi olağanüstü bir saçmalık var. Futbolla ilgisiz iki milyon Kadıköylü’ye hafta sonu zulmü oluyor bu keyfi uygulama. 

Haberin Devamı

Denk kuvvetlerin savaşı

SEYİRCİ STADA NEDEN GELMİYOR?

CUMARTESİ gündüz futbol seansının sakinliğinden faydalanarak, Sultanlar Ligi finalini izlemeye Burhan Felek’e gittim. Finalde Fenerbahçe’yle Galatasaray karşılaşıyor, biri Avrupa şampiyonu Vakıf’ı, diğeri Dünya şampiyonu Eczacı’yı elemişler. Belki de Türklerin sporda en başarılı olduğu branşta, nefis bir final olması lazım. Ama olamıyor, maç defalarca patlayıcılarla duruyor, 1 saat ara veriliyor, tribün boşaltılıyor. Sebebi, Fenerbahçeli iki tribün grubunun kavgası.

Tezahüratlara bakılırsa biri Filanca Abici, diğeri Falanca Abici. Ama gerçekte mesele, Yıldırım yandaşlarıyla karşıtlarının savaşı. Böyle bir ortamda gerçekten voleybol izlemek için maça gelen varsa, bir daha da gelmez zaten. Fenerbahçe tribünlerinin boş olmasına hiç şaşırmayın o yüzden.

ERTUĞRUL’A DAHA ÇOK ŞANS VERİLMELİ

ERTUĞRUL Taşkıran’ın Süper Lig’de 3 ayrı başarılı sezonu var: 2012’de Samsun’la, 2013’te Kayseri’yle, 2015’te Sivas’la iyi sezonlar geçirdi. İki yıldır Fenerbahçe’de maç oynamayı unuttu, Fabiano’dan sıra gelmesini bekliyor. Ertuğrul’un yaşı 28 oldu, yeteneği var. Dün gördük ki, taraftar da ona çok güveniyor. Gelecek yıl artık en azından ikinci kaleci olmayı hak ediyor.

Haberin Devamı

MAÇIN YILDIZI: SOW

LİGİN ve kupanın kalan bölümünde F.Bahçe’de iyi giden tek şey o. Sahadaki tek isyankar.

Denk kuvvetlerin savaşı

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

DICK ADVOCAAT

ŞENER’in korkunç performansını ancak Mayıs ayına doğru fark edebilmiş olmasına şaşırıyorum doğrusu. Gerek milli maçlarda, gerek F.Bahçe’de bu sezon berbat bir Şener izliyoruz. En geç fark eden Advocaat oldu. 

HiKMET KARAMAN

KISITLI kadrosu ve az sayıdaki yetenekli oyuncusuyla onurlu bir mücadele veriyor Karaman. Bekleri hücumcu, stoperi ön liberodan devşirme. Tecrübeli hoca, dün de gol sorununu çözmek için her yolu denedi.

Yazarın Tüm Yazıları