Şifreyi iyi uygulayan taraf kazandı

İki büyük devin karşılaşmasında gülen taraf, soğukkanlı ve sinirlerine hakim olan, oyunu kontrol etmeyi başaran Fenerbahçe oldu.

Haberin Devamı

Vodafeno Arena’da müthiş bir atmosfer vardı. Beşiktaş taraftarı takımının 12. futbolcusu gibiydi. Bir taraftar grubu, 10 kişi kalmış takımına ancak bu kadar olumlu etki yapabilirdi. Dün Beşiktaş’ta maç boyunca en iyi görevini yapan kesinlikle, taraftardı.

Fenerbahçe alışılagelmiş oyun düzenini, yani rakibi sahasında bir bütün olarak karşılamayı dün iyi bir şekilde uyguladı. Bununla beraber eğer Beşiktaş Tosiç atılana kadar yakalamış olduğu fırsatlardan birini değerlendirmiş olsa (Özellikle Talisca’nın kafası) her şey kendileri açısından farklı olacaktı. Dakikalar 41’i gösterdiğinde Tosiç mi kırmızı kart gördü yoksa Van Persie mi attırdı bilemeyiz ancak profesyonellik burada kendini gösterdi, o kesin. Van Persie gibi kurt bir futbolcu, Tosiç gibi hırslı bir futbolcuyu tuzağına düşürüp oyundan attırdı. Burada profesyonellik gereği Van Persie’ye birşey demek doğru değil ama Tosiç’in yapmış olduğu tam bir acemilikti. İşin ilginç yanı Fenerbahçe kaleye gidemezken, oyun üstünlüğü Beşiktaş’tayken, siyah beyazlı futbolcular sinirli ve gergindi. Oysa Fenerbahçe’de her şey tam tersiydi. Gayet sakindiler, agresiflikleri sadece topaydı. Soğukkanlı oluşları bu derbide kilit noktaydı.

Haberin Devamı

Beşiktaş ise özellikle Aboubakar’ı çok aradı. Cenk, takımı 10 kişi kaldıktan sonra ileri uçta etki gösteremedi. Şenol Güneş hamle yapabilecek bir ismi kulübede bulamadığı için tek taraflı bir oyun planıyla maçı bitirdi.

Böyle eleme usulü maçlarda oyun planı her daim öncelikle gol yememe üzerine kurulur. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin oyun kurgusunu değiştirecek tek şey gelecek bir goldü. O gol de, hakemin avantaj kuralını uyguladığı bir pozisyonun ardından geldi. Bu gol, ikinci yarıda oyundan düşen Beşiktaş için maçın sonlandığı an oldu. İyice oyundan düşen Beşiktaş  kontrolü de Fenerbahçe’ye bıraktı.

Hakemin çok konuşulacağı bir derbi olacak. Bununla beraber, futbolcular bir derbide nasıl davranmalı, bunu iyi göstererek kazanan takım dün Fenerbahçe’ydi.

Yazarın Tüm Yazıları