Kaybetse de gururlandırdı

ÜÇ güne bir maç oynayan Beşiktaş’ta Bilic, ben dahil biraz ‘boşla’ dediğimiz kupada bile bir çok ‘as’ oyuncuyu sahaya sürüyor; dün olduğu gibi.

Haberin Devamı

“İdmanda çift kale maç yapacağıma, kupa maçını oynarım” diyor sanırım. Ancak dün Hırvat, eldeki tek ‘ideal golcü’ Furkan’na da gerek duymadı. ‘4+6+0’ formasyonuyla maça başladı.
Olcay, Kerim, Oğuzhan ve Töre, birlikte mesai yapıyorsa illa ki gol arayışları göbekten olacaktır. Akhisar maçında Olcay, Oğuzhan ve Töre ile üç pasta atılan golün bir benzeriydi beklenen. Duran toplar veya Ersan ve Atınç atağa katıldığında da yan toplara kafa koyacaktı. İlk beş dakikada senaryoya uygun pozisyonlar doğurdu ama gollü final yapılamadı. Buna karşın zamanının çoğunu toplu savunma ve kontra hücum için kendi sahasında geçiren Adana Demirspor’un senaryosu gollü final yaptı. Oğuzhan-Timur ikilisi, şahane bir gol attı. Bu golde siyah beyazlı defans personelinde kabahat aramak yerine golü attıran ve atanların marifetine alkış tutsak daha doğru olur.

Haberin Devamı


‘HAKEM VERDİYSE’


İkinci 45’e de konuk iyi başlayıp, farkı da ikiye çıkardı. Ancak Demir’in bu golünde marifeti değil bu kez kabahati konuşacağız. Son dönem düzeldiğini sandığım duran top problemi yine hortladı. Göz markajıyla adam tutulamayacağını bu seviyedeki takıma anlatmak ayıptır. Cenk de bu pozisyonda hattı değil sathı müdafa yapmalıydı! Oğuzhan-Töre yapımı goldeki davranışlar, 90 dakikaya yayılamadı. Beşiktaş’ın niyeti varsa bu kupada hâlâ yol alabilir.
Bir çok Beşiktaşlı, galibiyeti hak eden Adana Demir’e kaybettiği için üzülmeyecektir. Çünkü Beşiktaş kaybederken de gururlandırmasını bildi. Veli, olay yerinden uzaklaşmak yerine hakeme gidip rakibe çıkan kırmızıyı iptal ettirdi. Bu maç Veli’nin centilmenliğiyle hatırlanacak, Beşiktaş’ın yenilgisiyle değil. Demek ki “Hakem verdiyse kırmızı karttır” değilmiş!

Yazarın Tüm Yazıları