Nerelerdeydiniz?

BU yazıya önce Bruma’dan başlayacağız. Bruma’nın istediği ile Galatasaray’ın verdiği arasındaki fark 500 bin Euro ise bitirmeli bu işi artık Galatasaray. Dün akşam sol tarafta arkasına aldığı Carole ile birlikte felç etti Bursaspor’u. Çabukluğu, sürati, ceza alanı içine girişleri ve ani dönüşleriyle harika bir top oynadı.

Haberin Devamı

Şimdi de Tudor’a biraz dokunalım... Sanıyorum Igor Tudor son haftalarda çok su içiyor. Bilirsiniz, beynin yüzde 80’i sudan oluşuyor. Ve beyne su takviyesi yapmak şart. Üçlü savunma takıntısı, farklı oyuncu seçimleri ve oyun formasyonlarıyla Galatasaray futbol yapısıyla oynayan Tudor, 8 maçtan 4’ünü kaybettikten sonra nihayet beynin sulanmayacağını, aksine kuruyacağını anlamış görünüyor.

İlk yarı iki gol atan, iki topu gol çizgisinden çıkartılan, bir penaltısı verilmeyen, basan, agresif, koşan, yüksek konsantrasyonuyla parmak ısırtan Galatasaray’ı nihayet çözmeye başladı Tudor. Akıllı bir teknik direktör takımın formatını kendi kafasına göre değil, elindeki oyuncuların kalitesine göre oluşturmak durumunda. Ama dünkü topu oynayan futbolculara da taraftar şu soruyu sorar:

Haberin Devamı

“Daha önceleri nerelerdeydiniz?”

BURSA’YA NE DEMELİ?

Galatasaray iyiydi, sanki bir final maçı oynuyordu tamam da, ya Bursaspor ne yapıyor? Maçın başında Galatasaray’ı kendi alanında karşılamak, top kazanmak için hiçbir gayret göstermemek, rakibinden korktuğunu alenen hissettirmek bizim bildiğimiz Bursaspor’un tarzı değildi. Her hattıyla dökülen, bir takım görüntüsü veremeyen, motivasyonu, heyecanı kalmamış oyuncuları görünce, geçmişteki Bursaspor’un, titreten, sindiren, seyirci ile kenetlenen takımları aklıma geldi.

12 PUAN KAYBETTİRDİ

Galatasaray’ı çalıştıracak, kariyeri olmayan Tudor’un, üçlü savunmadan 3-4-3’e ve çeşitli formasyonlara saplanıp kalması ve Galatasaray takımını tanımaması 12 puan kaybetttirdi. Ve Galatasaray Riekerink’le değil ama Igor Tudor’la şampiyonluk yarışının dışında kaldı.

UYUMSUZLUK VE YANLIŞ POLİTİKA

GALATASARAY karşısında hayal kırıklığı yaratan Bursaspor’daki temel sorun futbolcular ile teknik direktör Mutlu Topçu arasındaki uyumsuzluk mu, yoksa yönetimin yanlış transfer politikalarıyla oluşturulan bu sıradan kadro yapısı mı? Bence ikisi de var. Bursaspor seyircisi bu yönetimi de, bu futbolcuları da, alınan skorlarla değil, oynanan ruhsuz futboldan dolayı çok fazla yerinde tutmaz.

Yazarın Tüm Yazıları