Korka korka nereye kadar?

Seremonide, milli marşı Mehmet Topal’ın kolları arasında söyleyen o engelli çocuk, bu ülkenin asla bölünmeyeceğinin bir ispatıdır, bunu herkes bilsin.

Haberin Devamı

Milli maçlar nedeniyle lige verilen ara bence takımlara pek yaramıyor. Özellikle şampiyonluk ve kümede kalma hesapları yapan takımların konsantrasyonunu bozuyor.


‘Ben Fenerbahçe’yim, evimde Moskova’yı, Beşiktaş’ı dağıttım. Kendi oyunumu oynar, rakibe bakmam’ deseydi ve bunu futbolcularına mental olarak aşılasaydı, Pereira dünkü maçın kazanan hocası olurdu.


Üretmek için önce üretmeye karar vermeniz gerekir. Pereira korkusuna güvenen bir teknik adam. Cesareti arkadan geliyor veya hiç gelmiyor. Neden maçın başında Diego’yu değil de Ozan’ı tercih etti? Çünkü Osmanlı’nın hızlı akınları ve baskın futbolundan korkuyor, Diego’nun geri zor geleceğini, Ozan’ın daha genç olduğu ve daha çok koşacağı düşüncesiyle ofans hamlesindeki kreatif bir ismi dışarıda bırakıyordu.


Doğru mu yanlış mı, kazanmak zorunda oludğun bir maç için başlangıçta yanlış. Peki, Nani değil de neden Alper?

 

MAÇIN ADAMI

 

Haberin Devamı

Mustafa Reşit Akçay... Diego’lu, Nani’li bir Fener bekledi, saha içindeki değişikliklerle takımını iyi yönetti.

 

TAKIMININ GÜCÜNÜ UNUTAN BİR HOCA


İlk yarısında ciddi bir gol pozisyonunun yaşanmadığı maçta Fenerbahçe ikinci yarı oyunu domine etti. Önce Diego’nun sonra Nani ve Fernandao’nun oyuna katılıp bütün risklerin alındığı bölümde Diego’nun 3, Kjaer’in 1 şutu kaleyi bulmazken Nani’nin şutuna da Ahmet Şahin izin vermedi. Ama maç boyu pozisyona giremeyen Osmanlı bir yakaladı pir yakaladı ve 89’da Rusescu kaleci Volkan’ın önüne uzattığı topta kaleyi yıldızlara değil kaleye vursa belki de bir rüya sonuçlanacaktı.

Evinde Fenerbahçe ilk kez gol atamadı. Kadıköy’deki 8 maçlık galibiyet serisi de bitti.


27. hafta sonunda lider Beşiktaş’ın 3 puan gerisine düşen bir Fenerbahçe...


Sözüm Pereira’ya hedef size koşmaz, siz hedefe koşacaksınız... Ama bırakın koşmayı haftalardır genelde sağlam durmayı, savunma hesabı içindesiniz.



MAÇIN KIRILMA ANI



Maç başlamadan önce Pereira’nın soyunma odasında ilk 11’i açıkladığı an...

 

Haberin Devamı

VAN PERSIE ZAYIF

 

Van Persie pozisyon aramıyor. Önüne gelirse veya kendine sunulursa gol vuruşu yapacak güya... Temposu yok, gücü zayıf, maç konsantrasyonu çok az. Fernandao’nun arkasında top gelmezken ne yapacak? Pereira nasıl dayandı 90 dakika anlamadım gitti. 

 

VOLKAN ŞEN OYNAMALI

Viyana'daki milli maç sonrası Gökhan ve Caner’in bir an önce toplaması gerektiğini söyledim. Dün Caner yedekti, Gökhan ise etkisiz. Kadıköy’de Diego ilk 11’de başlamalı, Van Persie’nin yerie Fernandao olmalı. Volkan Şen bu takımdan asla kesilmemeli.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları