Bu eşleşme G.Saray için bir fırsat

“Galatasaray çok ara verdiği Avrupa arenasına hızlı ve güçlü bir geri dönüş yaptı. Real Madrid’le çeyrek finalde eşleşen Cimbom, rakiplerine eski günlerdeki korkuyu yaşatmaya başladı.”

Haberin Devamı

BELKİ de Galatasaray’ın tarihinin en özel sayfalarında yeri olan takımdır Real Madrid... İstanbul’da oynanan ve 2-0 geriden gelinerek kazanılan maç, sadece Galatasaray ile Ali Sami Yen Stadı’nın değil, Real Madrid’in taraftarlarının da hafızalarına kazınmıştır. Roberto Carlos, o gün yerle bir olurken Fatih Akyel diye bir genç ‘üzerinden’ geçmişti.
Ali Sami Yen, tarihi bir maça tanıklık ederken, o gün tribünde olanlar kendilerinden geçmişti. Sadece o da değil... Belki de Real Madrid’in en güçlü kadrolarından biri olan Figo’lu, Roberto Carlos’lu kadroya karşı oynanan Süper Kupa final maçı, Galatasaray taraftarı ve camiası için büyük bir mutluluk vesilesi olmuştu. Real Madrid cephesinde derin yaralar açmıştı.

HEDEF AYNI YOL FARKLI

SONUÇ itibariyle her iki takım da geçmişinde çok önemli ve nefis maçlar oynadı. Her iki taraf da bu maçlardan güzel hatıralar ile yollarına devam etti. Galatasaray elbette o zamanki Galatasaray değil...
Ama farklı bir tarz ve farklı bir yoldan aynı başarıyı yakalama, hatta geçme hesapları yapıyor. G.Saray’da çok şey değişti. Hoca değişti, oyuncular değişti ve stat değişti. Şimdi şartlar çok farklı ve bu farklılık içinden G.Saray kendine küçük de olsa avantaj olabilecek detayları arıyor.

Haberin Devamı

HIZLI VE GÜÇLÜ GERİ DÖNÜŞ

GEÇMİŞTEN günümüze değişen şartlar, takımlar ve pozisyonlar bu çeyrek final maçını daha değişik bir konuma getirmiştir. Bugün Real Madrid daha güçlü ve daha etkin bir takım olmuşken, Galatasaray çok ara verdiği Avrupa Arenası’na çok hızlı, güçlü bir geri dönüş yapmıştır.
Fakat bu anlamda Galatasaray daha yolun başında sayılır. Ama daha ilk yılında o kadar büyük bir adım atmıştır ki etkisi korkutucu düzeyde olacaktır. Çünkü Galatasaray yıllarca bu ligin ve Avrupa’nın en çekinilen, en korkulan ve rakibi kim olursa olsun korkmadan oynayan takımıydı. Yani bir ‘Geri mi dönüyorlar’ endişesi yaşatmaya başlamıştır Galatasaray...

Taraftar gurur duymalı

BUGÜN artık eski defterleri karıştırmanın, o güzel günleri hatırlamanın ama daha ötesinde bu büyük maçların keyfini sürme zamanı. G.Saray çok uzun süre beklemek zorunda kaldı böyle bir maç için... Ama uzun zamandan sonra daha ilk yılında G.Saray’ın çeyrek final görmesi zaten takdire şayan bir başarıdır. Bu başarıyı Real Madrid’le çeyrek final oynayarak taçlandırmak bugün itibariyle Galatasaray taraftarının gurur duyması gereken bir tablodur.

Haberin Devamı

Kaybedecek bir şey yok ama...

REAL’iN ARTILARI

1-La Liga’ya çok erken havlu atmış ve konsantresini Devler Ligi’ne çevirmiş durumda...
2-Son dönemde Barcelona maçlarını kazanarak moral ve motivasyon olarak pozitife geçmesi.
3-Ronaldo gibi dünyanın en iyi ve dönem olarak en formda oyuncusuna sahipler.
4-Şampiyonlar Ligi’ni ‘kendi ligleri’ gibi görecek kadar iyi biliyorlar ve tecrübeliler.
5-Dünya’nın en yetenekli, en karizmatik ve oyuna en iyi müdahele eden hocasına sahipler.
6-Kadro kaliteleri. Alternatifleri bile Avrupa’nın önde gelen kulüplerinde oynayacak isimler.

G.SARAY’IN ARTILARI

1-Favori olmamanın vereceği rahatlık ile mücadele edecekler. Bu sahaya olumlu yansıyacak.
2-Kazanmanın getireceği büyük ama turu geçmenin vereceği inanılmaz etki ve büyük heyecan.
3-G.Saray’ın özellikle bu sene önemli maçlarda nasıl oynaması gerektiği bilen oyun yapısı.
4-Kaybetmenin ne futbolcular ne teknik heyet ne de yönetim üzerinde baskı oluşturmaması.
5-Fatih Terim’in bu özel maçlarda takıma hırsını vermesi, bireysel hazırlığı iyi yaptırması.
6-Türk futbolcuların istek ve arzusuna, yabancı oyuncuların tecrübelerinin eşil edecek olması.

Haberin Devamı

Madrid’i elemek deprem etkisi yapar

G.SARAY çeyrek finale çıkarken Schalke’yi eleyerek Avrupa’da ses getiren bir başarı elde etti. Ama Real Madrid’i elemek deprem etkisi oluşturur. Galatasaraylı oyuncular bugünden itibaren bunun hayali ve düşüncesi ile yaşamaya başlayacaktır. Böyle bir takımı elemenin getireceği maddi ama asıl manevi artılar hiçbir şey ile mukayese edilemez. Çeyrek finali ilk gören Türk takımı olan Galatasaray’ın çeyrek finalde yine Real Madrid’e denk gelmiş olması güzel ama bir o kadar da sıkıcı bir tesadüf. Ama hiçbir zafer, acı çekmeden kazanılmaz ve hiçbir zafer kolay olacak kadar değersiz değildir.

Kusursuz iki maç oynamaları gerek

Haberin Devamı

REAL Madrid’i elemek bugün itibarı ile hiçbir takım için kolay değildir. Ama asla mümkün olmayan bir sonuç da değildir. Galatasaray’ın bunu başarabilmesi için kusursuz iki maç oynaması gerekir. Bunun için de...
1-Defans bloğunun her iki maçta minimum, hatta hiç hata yapmadan performans sergilemesi lazım.
2-Galatasaray, pozisyon üretkenliği için Drogba-Burak ve arkasında Sneijder ile oynamalıdır.
3-Real Madrid iki şeyi sevmez. Birisi topun peşinden koşmayı. İkincisi topun rakipte olmasını.
4-Melo-Selçuk-Drogba ve Sneijder’in form durumlarını çok daha yukarılara çekmeleri gerekir.
5-Ronaldo’ya alan bırakan, ona uzak oynayan, galibiyetten ve turdan da uzaklaşmış demektir.

Yazarın Tüm Yazıları