İsmi yetti

Öncelikle Aykut Kocaman ve ekibini kutlamak isterim.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi’nde deplasman grafiği Fenerbahçe kadar yüksek takım sayısı 1 veya 2’dir. Fenerbahçe bu sezon Avrupa Ligi’nde dün geceki kadar, hiçbir maçta bu kadar gol pozisyonu bulmadı ve bu denli rakibe az gol pozisyonu vermedi. Fenerbahçe, Plzen’i iyi okudu çözdü mü? Yoksa Plzen, Fenerbahçe’den ürktü, korktu mu? Atletico Madrid ve Napoli’ye kök söktüren, 14 maçta evinde 1 kez yenilen Plzen’in Fenerbahçe karşısındaki şahsiyetsiz futbolunda önce “korku” hakimdi.
 İlk 20 dakika birbirini kontrol eden iki takımdan Fenerbahçe, maçın kalan bölümünde oyuna ağırlığını koydu. Sow ile Webo’nun hareket sürekliliği ve alan değişikliği Plzen savunması ile orta alan dengesini bozdu. Kendi sahasında çok kalıp, üstüne gelen rakibe ani ikili-üçlü sıkıştırmalarla top kapan ve kontra atağa kalkan Plzen’in hesapları, dün gece tutmadı. Emre ve Meireles’in özellikle Emre’nin maçıydı dün gece, onunla skor daha da farklı olurdu. Baroni, bu yetenekleriyle Brezilya’da değil, Almanya’da doğsaydı her halde fiyatı ile birlikte kalitesi de artar, daha büyük futbolcu olurdu. Devamlılığında kopuşlar ve zaman zaman coşuşlar var ama oyunun tamamında yok.
Yobo, Bekir ikilisi F.Bahçe’nin tartışmasız, değişmez stoperleridir. Çabukluk, birbirini tamamlama ve ileri pas başlangıcındaki başarı oranları bu gerçeği söylüyor. Dün gece, bu bölge huzur verdi.

iKi NOT:

Haberin Devamı

Özgüven iyidir ama yerinde ve zamanında... 38. dakikada Volkan ayağıyla ceza sahası dışındaki Selçuk’a pas atarken çevre kontrolü yapmalıydı. Rajtoral bastırdı, kaptı, vurdu ve top direkten döndü (Oh! Dedik)
Tecrübe iyidir, değerlidir. Hem de bu tip rakipler karşısında. 42. dakikada Kuyt son çizgide sağdan Sow’un yerden ortasında yere yatsa top ona çarpıp ağlara gidecek ama topa vurdu ve F.Bahçe golden oldu. (Ah! Dedik) Ama kaçırdığı bu gol dışında Kuyt, dün geceki oyunuyla Plzen’e korku veren ve F.Bahçe’yi öne iten en önemli isimdi.
Fenerbahçe 20’ye yakın gol hamlesi yaptı, sadece 1 gol buldu. Direkten dönen topu dışında Plzen’in pozisyonu yok. Fenerbahçe galibiyeti sonuna kadar hak etti. Rakibin bu kadar pasif kalmasında Fenerbahçe’den ve yıldız isimlerinden duyulan korku kadar, Aykut Kocaman’ın iyi oyun planlaması ve rakibi analizi de etkili oldu.
Webo ve Sow. Önce bu ikili. Ardından Kuyt... Sonra Yobo-Bekir ikilisi biraz Mehmet Topal ve tamamında F.Bahçe takımı geceye damgasını vurdu. Bir de hakkını yemeyelim, İtalyan hakem Rocchi’nin tek kusuru yok. Dün gece Fener’in ismi Plzen’e yetti ama İstanbul’daki maç, Fenerbahçe için dün akşamki maç kadar kolay olmayacak.

Yazarın Tüm Yazıları