Hakem kararıyla...

UEFA ‘elit’ hakem sıralamasında, Cüneyt Çakır’ın yanına bir başka Türk hakem koyacağız ismi de ‘Bülent’ olacak derken, Bülent Yıldırım dün maçın skorunu tayin eden isim oldu.

Haberin Devamı

Penaltı, penaltı gibi olmalı. Yan hakemin hangi pozisyonlarda, hakemi taçlandıracağı veya taca atacağı bir memerandum konusu olmalı.

‘Feda’ ama ‘veda’ değil

Bu takımın adı Beşiktaş. ‘feda’ zamanı olsa da, ‘veda’ zamanı olamaz. Beşiktaş, 1903’ten beri Beşiktaş gibi oynamaktadır. Yani, rakip kim olursa olsun, kazanmak için... Ekonomik sıkıntı ortada... Geçmiş yönetimlerin tahribatını bilmeyen yok. Quaresma’yı ‘feda’ için, Almeida’yı gitme arzusunda ‘veda’ için oynatamayan Beşiktaş, bütün halkaların zincire kopmadan yapıştığı bir takım olmalıydı.

Adaptasyon sorunu var

İki takım savunmasının da yapmış olduğu komik hatalar, skorun büyümesine neden oldu. Beşiktaş açısından bakarsak, Fernandes’in olmadığı bir Kartal’ın sıkıntısı çoktur. Eski top Holosko’ya umut bağlamak bu dar günlerde belki de en iyi yoldur. Uğur Boral, Escude, adaptasyon dönemlerini atlatamayan iki oyuncu. Mustafa Pektemek, gol bölgesinde yalnız kalıyor. Samet Aybaba, bu bölgede Mustafa’nın yanına bir başka golcüyü bulmak zorunda...

Haberin Devamı

Quaresma geri dönerse...

Galatasaray, etkili kadrosuna, skor değiştirecek yıldızlarına rağmen Beşiktaş karşısında zorlandı. Hamit, uyum sürecini atlatamamış gözüküyor. Umut Bulut, hareketliliği, orta sahadan gelen topları takip edişiyle; Galatasaray’ın şu an en etkili oyuncusu... Dün gece, ‘feda’nın cefa olduğunu ve bu cefa sonunda, sefayı bulmak isteyen ve müthiş bir mücadele veren Beşiktaşlı oyuncuların galibiyetine bir hakem kararı engel oldu. Bu yolda devam ederse, Fernandes isterse, Almeida da gelirse ve Quaresma dönerse, tribünler mest olur. Beşiktaş, şampiyonluğun adaylarından biri olur.

 

Yazarın Tüm Yazıları