Yazar Önderoğlu: Kitap, başka yaşamları keşfettirir

Güncelleme Tarihi:

Yazar Önderoğlu: Kitap, başka yaşamları keşfettirir
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 13:37

Yazar Önderoğlu: Kitap, başka yaşamları keşfettirir

Haberin Devamı

MERSİN’in Anamur İlçesi’nde Kütüphanecilik Haftası etkinliklerine katılan, 2013 Haldun Taner Öykü Ödülü sahibi yazar Neslihan Önderoğlu, kitap okumanın 'başka yaşamları keşfettirdiğini' söyledi.
Kütüphanecilik Haftası nedeni ile Anamur Kütüphane Müdürlüğü bir dizi etkinlik düzenledi. Kültürü Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Kütüphane Müdürü Dursun Yağmur, kitabın insanın ufkunu açtığını belirtti. Daha sonra konuşan yazar Neslihan Önderoğlu, kitap okuyan kişinin başka yaşamlara tanıklık ettiğini vurguladı.

DİZİLER 8-10 YAŞ ZEKA SEVİYESİNE GÖRE

Konuşmasında elevizyon dizilerinin zararlarına dikkat çeken Önderoğlu şunları söyledi:
"Ben yazarlığa senaristlikle başladım. Ancak yönetmenler hep bize 8-10 yaş zeka seviyesine göre senaryo yazmamızı istiyor. Senaristliği bu yüzden bıraktım ve yazarlığa başladım. Yazarlık serüvenim keyifli bir şekilde sürüyor. Okurlarımdan çok olumlu tepkiler alıyorum. Çünkü kitap okumak başka yaşamları keşfettirir. Ben de yazdıklarımla insanların yeni şeyler keyfetmesine katkı veriyorum." 

ÖĞRETMENDEN TÜRKÜLER
Programda daha sonra müzik öğretmeni Elif Ayhan, sazlar eşliğinde türküler seslendirdi, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
3 Nisan'a kadar devam edecek etkinler kapsamında çarşamba 13.00'de Bankalar Caddesi'nde tüm Türkiye ile aynı anda kitap ouma etkinliği gerçekleştirilecek. Anamur Kültür Merkezi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Mersin Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçıları da ücretsiz konser verecek. Hafta boyunca okullardan gelecek gruplar ile masal okuma saatleri ve kütüphane tanıtımı yapılacak.

Mithat ÜNAL / ANAMUR(Mersin), (DHA)
MÜ(AŞ/EŞ)(29.03.2016), (FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!