Yazar Kara'dan göç hikayeleri

Güncelleme Tarihi:

Yazar Karadan göç hikayeleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 13:23

Yazar Kara'dan göç hikayeleri

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde üçüncü kuşak mübadil bir ailenin çocuğu olan yazar Aysun Kara, mülteci dramlarını konu aldığı üçüncü kitabı 'Sessizce Şarkı Söylüyorduk'un okurları tarafından çok beğenildiğini söyledi.

Ayvalık'ta edebiyat öğretmeni Niyazi Kara'nın kızı Aysun Kara, babasının izinden giderek üç ayrı kitabı okurlarıyla buluşturdu. ‘Kıymık' ve ‘Panovaros' adlı kitapların ardından  'Sessizce Şarkı Söylüyorduk' isimli kitabı basılan Aysun Kara, üçüncü kuşak mübadil bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek, "Babaannemin anlattığı; kendi isteği dışında vatanını terk etme, göç, doğduğu topraklardan başka bir yerde yaşamak zorunda kalmaya ait hikayelerle büyüdüm. Daha sonra da günümüzde yaşanılan mültecilerin dramları da tersine bir göç hikayesiydi benim için. Ben bu iki göçü biribirine çok bağdaşık buluyorum. O hikayeleri, aynı acıları hassasiyetle irdeleyerek yer veriyorum öykülerimde. Çünkü bana göre mülteciler çok büyük bir insanlık dramı. Tüm insanların yüreklerini sızlatıyor. Bu yüzden de benim öykülerime de bir şekilde girdiler" dedi.

Aslen fizyoterapist olan ve Ankara'da yaşayan Ayvalıklı yazar Aysun Kara, öykülerinde doğup büyüdüğü Ayvalık ile de ilgili birçok donenin bulunduğunu söyleyerek, "Çok uzun süredir Ayvalık'ta yaşamıyorum ama hiçbir zaman burayı unutmadım. Doğduğum yer. Çocukluğuma çok damga vuran bir yer. Bir de Ayvalık gerçekten çok özel bir yer. Kültürel anlamda çok zengin. Mutfak kültüründen tutun da, insan malzemesi açısından da çok zengin bir kent. Böyle bir yerde doğmuş ve yaşamış biri olmaktan gerçekten son derece şanslı hissediyorum kendimi. Bence Ayvalık'tan çok öykü yazılabilir. Roman yazılabilir" diye konuştu.

Tuncel YILMAZ / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!