Yaz yağmuru korkuttu

Güncelleme Tarihi:

Yaz yağmuru korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2008 00:00

Türkiye’nin en büyük açık hava festivali olan Ankirockfest, dün Çankaya Belediyesi’nin Ahlatlıbel Tesisleri’nde başladı. Festivalin ilk dakikalarında atıştıran yağmur, geçen yılki gibi festivalin erteleneceği korkusuna neden oldu. Ancak yaz yağmuru bir kaç dakika içinde geçti.

Eryılmaz: Gençlik özgürlüktür

ANKIROCKFEST’e en büyük desteği veren ve festivalin 3 yıldır ayakta kalmasını sağlayan Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz, "Gençlerin kendilerini ifade etme yollarından biri olan müziğin ortaya koyulmasına vesile olmak bizleri çok sevindiriyor" dedi.

"Gençlik özgürlüktür" diyen Eryılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başkent’i başkent yapan sadece Devlet’in en önemli kurumlarının burada toplanmış olması değildir. Bir ülkede bir başkentin, siyaset dışında yaşamın her alanında canlılık ve sosyalliğin doyasıya yaşandığı bir kültürel lokomotif görevini de üstlenmiş olması gerekiyor. Biz de Çankaya Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü desteği bu tür etkinlikleri vermeye gayret ediyoruz. Üstelik sanat üzerinde zaman zaman siyasi baskı gölgesinin dolaştığı bir ortamda sadece bizim değil, bu ülkenin bütün aydın kurum, kuruluş ve kişilerinin de ellerinden gelen desteği bu tür kültürel faaliyetlere vermeleri gerektiğini düşünüyorum.

Israr etmek temel görevimiz

Çankaya Belediyesi kültür ve sanat alanında Ankara’da Cumhuriyet’in mirasının taşıyıcılığını yapmaktadır. Kültür ve sanatı insan özgürleşiminin gerçekleşme alanı ve insanın kendisini yeniden yaratma sahnesi olarak görmek ve düşünmek bu alanda sürekli bir üretimin varlığına gereksinim duymak demektir. Bu yaklaşımdan hareketle kültür ve sanat alanında yaşanan yozlaşmaya ve ülke sathında yayılan gerici akımların sanata karşı gösterdikleri dirence karşı sanatın her dalında ısrar etmek bizlerin en temel görevidir.

Ankara’nın gittikçe kuraklaştırılan sanat ortamını bir vahaya çevirme çabamızı sürdürmeye kararlıyız. Sanatın sadece sirklere indirgendiği bir Başkentte, başkentin tarihine ve misyonuna yakışır bir yaklaşım üretmeye ve bunu sürdürmeye devam edeceğiz. Sanatın insana kattığı bütün değerlerin farkında olarak, sanatsız bir uygarlaşma sürecinin olmayacağını bilinciyle ısrarla ve inatla sanat diyoruz."

Müzik ile ilgili sayısız kapağın altında onlar var

Spora, kültüre, sanata ve eğitime verdiği desteklerle her zaman gündemde kalmayı başaran Efes Pilsen, son dönemde de özellikle müzik alanındaki etkinlikleri ile dikkat çekiyor. Dün başlayan Ankirockfest’e de destek veren Efes’in Markalar Pazarlama Müdürü Özlem Çetinkaya, Ankara Hürriyet’in sorularını yanıtladı.

ANKARA’nın hem iyi müzik dinlediğini, hem de müzik dinlerken eğlenmeyi çok iyi bildiğini belirten Efes Pilsen Markalar Pazarlama Müdürü Özlem Çetinkaya, "Ankara’nın yerinin her zaman ayrı olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Çankaya Belediyesi’nin Ahlatlıbel Tesisleri’nde dün başlayan Ankirockfest’in sponsorlarından olan Efes Pilsen’in Markalar Pazarlama Müdürü Özlem Çetinkaya, Efes’in kültür sanat etkinlikleri ile ilgili çalışmalarını Ankara Hürriyet’e anlattı.

Efes Pilsen’in Ankara’daki etkinliklerinin genellikle müzik başlığı altında olduğunu belirten Çeinkaya, "Ankara’da hitap ettiğimiz kitle, hem iyi müzik dinliyor, hem de müzik dinlerken eğlenmeyi çok iyi biliyor" dedi.

Özellikle Efes Pilsen Blues Festivali’nde Ankara’nın yerinin her zaman ayrı olduğunu anlatan Özlem Çetinkaya, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl Ankara’da 2 gün boyunca Efes Pilsen Blues Festival’ini gerçekleştirdik. Rock’n Dark Express konserler serisinin bir duraklarından bir tanesi de Ankara idi. Sakarya Caddesi’nde bira festivalini düzenledik. Bu yıl gerçekleşecek Ankifest’e destek veriyoruz. Tüm bu organizasyonlarımız sırasında Ankaralılardan çok güzel tepkiler aldık. Ankaralı müzik severler bizi her zaman çok iyi karşıladı.

Amaç sosyal yaşama katkı

İki yıldır İzmir, Ankara ve İstanbul’da bira festivalleri düzenliyoruz. Amacımız sosyal yaşama katkı sağlayarak insanların hem sosyalleşebileceği, hem de konserler, yarışmalar ve bunun gibi etkinliklere eğlenebileceği, rahatlıkla sohbet edip ortamlar yaratmak. Sakarya Caddesi zaten gün boyu farklı ama bir o kadarda eğlenmeyi bilen bir kitleye ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla festivalimiz için başka bir yer düşünemezdik.

Sadece bira markası değil

Efes Pilsen markası sadece bir bira markası olmakla yetinmeyerek, tüketici beklentilerini dikkate alıyor ve tüm faaliyetlerini bu beklentileri en üst seviyede karşılayabilmek adına hayata geçiriyor. Bu amaç uğruna spora, kültüre, sanata ve eğitime verdiği desteklerle tüketici ile farklı platformlarda buluşmayı hedefliyor. Türkiye’nin yaratmış olduğu en büyük markalardan birisi olmanın bilinciyle Efes, toplumsal sorumluluğunu da en üst düzeyde uygulamaya çalışıyor.

Gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri gelenekselleştirerek, her yıl biraz daha geliştirerek gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Etkinlikler devam edecek

Efes Dark sponsorluğunda, Rock’n Dark Express Müzik Yarışması’nın bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Efes Pilsen One Love Festival’in bu yıl yedinci kez düzenlenecek. Efes Pilsen Blues Festivali’nin ise 18 senesini bitirdik. Tüm bu etkinlikler tüketicilerle buluşmak için bize farklı platformlar oluşturuyor. Her ürünümüz için tanımladığımız hedef kitleye paralel organizasyonları yıl genelinde düzenlemeyi sürdüreceğiz. Bu organizasyonlar sayesinde, ürünlerimizi tüketicilerle buluşturmaya devam edeceğiz. Bölgesel olarak gerçekleştireceğimiz bira festivalleri, çeşitli konser organizasyonları ve partilerle, bira kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik faaliyetlerimize devam edeceğiz.

İlk defa rock dj’leri sahnede canlı yayında

ANKİROCKFEST’te bu yıl ilk defa üç rock DJ’yi sahneden en güzel rock ve metal parçaları dinleyiciye ulaştıracaklar.

Dün Dream TV’nin ekol programı DJ Güven Erkin Erkal’ın ardından, Rusya’dan konuk olan DJ Angel müzikseverlerle buluşacak. Rusya’da çok tanınan bir DJ olan Angel, aynı zamanda 6 albümü olan bir rock grubunun da vokelistliğini yapıyor. Angel, Rusya’da haftada en az üç defa farklı mekanlarda DJ olarak dinleyenleriyle buluşuyor.

Ankirockfest’in yarın sahnede olacak rock DJ’i ise Rock Station ve Rock Market programlarının yapımcısı Hicri Bozdağ.

Rock DJ’lerinin ilk defa sanatçı statüsünde böyle bir etkinliğe dahil olduğunu belirten Nicri Bozdağ, şunları söyledi:

"Rock DJ’liği aslında çok zor bir DJ’liktir. Bunun nedeni de şu, rock müziği insanları dans ettirmeye yönelik bir müzik türü değil. Dolayısıyla dans edilmeyen bir müzikte atmosferi korumak için bir DJ’in çok iyi parça seçimlerinden tutun da parça geçişlerine kadar çok titiz bir çalışma sergilemesi gerekiyor. Rock Dj’i olarak en iyi miksleri, parçalar arası en iyi geçişleri yapmak zor bir iş. Diğer müzik türlerinde temel amaç insanları dans ettirmek olduğu için DJ’lik bu kadar zor değil."

Parlayan gruplarda Ankara izleri var

ANKİROCKFEST’te bugün ’headliner’ grup olarak, Manga Ankaralı rock’çılarla buluşacak. Yine bugün Hürriyet Özel Sahnesi’nde Alkadraz, Karaltı, Seksafon yer alırken, Manga’dan önce Karnaval, Gökçe, ve Direct-T sahnede olacak.

Ankara kökenli bir grup olan Manga’nın üyeleri, bir süre önce Ankara Hürriyet’e verdikleri röportajda, Ankara’ya dair şunları söylemişlerdi:

Ferman:
Çok hızlı bir dört sene yaşadık. Garip ama halen düşünüyoruz ’Neredeydik, nereye geldik’ diye. Ankara’da Limon’da çalıyorduk, sonra İstanbul’a gittik. Hala düşünceler dönüp duruyor, çünkü çok hızlı yaşadık. Kızılay’a gittim. Sakarya kötüleşmemiş ama farklılaşmış. Bizim eski hava yok. Biz çalarken SSK İş Hanı ve Sakarya arasında bir sirkülasyon vardı. Rock barlar arasında bir sirkülasyon. Haftanın her günü birileri çalardı. Şimdi SSK’da bir bar kalmış. Orası başka bir yer haline gelmiş. Adı bile Kızılay Eğlence Merkezi olmuş. Oranın adı SSK İş Hanı. Bence öyle kalmalıydı.

Yağmur: Belli kültürler korunsa iyi olur. Ankara’nın özellikle canlı rock müziğinde güzel bir ismi vardı. Ben bunun kaybedildiğini düşünüyorum. Halen çoğu arkadaşım Ankara’da. Onlarda talebin eskisi kadar olmadığını söylüyorlar. Canlı performansların boş geçtiğinden bahsediyorlar. İnsanlarda farklı bir oluşum var. Ama bu gelenek bir şekilde korunup devam etmeli. Ankara Hürriyet’in yarışması da bu yönden çok önemli.

Özgür: Ankara canlı performansta Türkiye’nin lokomotifiydi. Ankara’nın kelime kökeni çapadan gelir ve hakikaten insanların hayata tutunması için belli çapalara ihtiyacı vardır. Ankara da bizim için tam olarak öyle. Kapalı Limon’u gördüğümüz zaman, kendi müziğini yapamayan gruplar gördüğümüz zaman üzülüyoruz. Ama emin olun doğru insanlar geldikçe ve içlerinde ifade etme isteği oldukça bazı şeyler dirilecek.

Forumlarda Hayko Cepkin rüzgarı

FESTİVALİN http://www.ankirockfest.com adresinde yayında olan resmi internet sitesinde en çok ilgi gören sanatçı Hayko Cepkin oldu. Görüntüleme oranlarında Hayko Cepkin’i Pentegram izlerken, Malt üçüncü sırada, Hicri Bozdağ dördüncü ve Karnaval beşinci sırada yer aldılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!