Yaz Spor Okulları törenle başladı

Güncelleme Tarihi:

Yaz Spor Okulları törenle başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 17:32

Yaz Spor Okulları törenle başladı

Haberin Devamı

ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI'da öğrencilerin bir yıl boyunca hayalini kurduğu Yaz Spor Okulları, Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 
Yaz Spor Okulları açılış töreninde konuşan Çankırı Gençlik Hizmetleri spor İl Müdürü Ekrem Gerginci gençlere hitaben yaptığı konuşmada, "Spor Genel Müdürlüğümüzün kuruluş amaçları tüm vatandaşlarımızın spor yapmalarını teminen kitle sporunun yaygınlaştırılmasını sağlamak, serbest zamanlarını, işi ve okul dışında geçiren gençliğin spor alanlarına ve faaliyetlerine yönlenmesini sağlamak, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, yetenekli, başarılı ve gelecek için ümit vadeden sporcuların tesbiti ve seçilmesi yönünde çalışmalar yapmaktır. Bu amaç doğrultusunda, İl Müdürlüğümüz, Atıcılık, Atletizm, Basketbol, Badminton, Bocce, Boks, Jimnastik, Bedensel Engelliler, Güreş, H.İ.S, İşitme Engelliler, Judo,  Kayak, Masa Tenisi, Özel Sporcular, Teakwondo, Tenis, Voleybol ve Yüzme dallarında olmak üzere toplam 22 branşta İl Spor Merkezleri açmıştır. Açılan İl Spor merkezlerimizde 56 antrenör görevlendirilmiştir. İl Spor Merkezlerine bugün itibariyle 2 bin 500'ü aşkın öğrenci müracaat etmiş olup, kayıtlarımız halen devam etmektedir" dedi.
Spor'un barış, kardeşlik, birlik, beraberlik, dayanışma duygularını ve kendine güveni geliştirdiğini belirten Ekrem Gerginci, "Sizlerden spor okullarımızda bu doğrultuda hareket etmenizi özellikle bekliyorum. Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, değerli Antrenörlerimize çok kıymetli sporcularımıza bol eğlenceli ve sporla dolu bir yaz dönemi geçirmelerini diliyorum"dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!