Yaz Bilim Kampı'nda sertifika heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Yaz Bilim Kampında sertifika heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 10:27

Yaz Bilim Kampı'nda sertifika heyecanı

Haberin Devamı

BORNOVA Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde gerçekleşen Dost Bilim Evi etkinliklerinde 'Yaz Bilim Kampı'na katılan öğrenciler 4 gün boyunca yer aldıkları temel bilim etkinliklerinin ardından sertifikalarını aldı.

Bornova Belediyesi'nin Dost Bilim Evi etkinlikleri yaz döneminde de devam ediyor. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Yaz Bilim Kampı'na katılan çocuklar eğitimlerini tamamladı. Kampa katılan 50 öğrenci temel bilim eğitimleri ile eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadı.

Eğitimlere katılan öğrenciler; fizik, kimya, astronomi, fosil bilim ve biyoloji eğitimlerinde yeni bilgiler edindi. Ayrıca teorik bilgilerin yanı sıra deneyler yaparak bilim eğitimini pekiştirdi. Öğrenciler ayrıca teorik ve pratik bilgilerinin eşliğinde çeşitli materyaller de hazırladı. Derslerde hazırladıkları materyalleri, düzenlenen sergiyle ailelerine tanıtma imkanı da bulan öğrenciler aldıkları eğitimin karşılığını verdi.

Eğitimin öncelikleri arasında en üst sırada yer aldığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "BELGEM'de 6 bin 500 çocuğumuza eğitim desteği veriyoruz. Dost Bilim Evi ve Genç Kaşifler gibi etkinliklerle bu rakamı 15 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda da Dost Bilim Evi çatısı altında düzenlediğimiz kuslara yaz döneminde de devam edeceğiz. Belgelerini alan öğrencilerimizi kutluyorum. Tüm aileleri Bornova Belediyesi'nin etkinlerine katılmaya davet ediyorum" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!