Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesine fidan dikildi

Güncelleme Tarihi:

Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesine fidan dikildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 14:01

Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesine fidan dikildi

Haberin Devamı

GİRESUN, (DHA)- Dünya Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında Giresun Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesine fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fidan dikimi öncesi konuşan Giresun Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak, ormanların  ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağı olduğunu söyledi. Ormanların hava, su ve ekmek gibi ihtiyaç duyulan olmazsa olmaz doğal kaynaklar olduğunu ifade eden Kodalak, “Ormanları bilginsizce tüketen ülkeler sadece çölleşmekle kalmaz, sahip oldukları en değerli ve en büyük doğal zenginlikleri de kaybetmiş olur. Ülkemizin bu noktadaki durumu da iyi değil. Her yıl 15 santimetre kalınlığında ve Kıbrıs adası büyüklüğünde toprak kütlesi akarsularla denize taşınmaktadır. Bu nedenle ağaçlandırma çok önemli. Giresun Orman Bölge Müdürlüğü olarak sosyal sorumluluk analıyışla içinde Giresun Huzurevi’nin bahçesine önce piknik masaları koyduk. Şimdi de Orman Haftası nedeniyle bahçemizi ağaçlandırmaya karar verdik” dedi.

Giresun Valisi Hasan Karahan da, “21 Mart Nevruz bizim geleneğimizde. Onunla birlikte bahar başlangıcı, bir diriliş başlangıcı oluyor. Huzurevi hem ilimizde, hem de bölgemizde, hem de Türkiye’nin her tarafından misafir kabul ederek gerçekten büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Dala da, ağaca da, kuşa da, taşa da ve toprağa da Allah’ın bir yarattığı olarak bakmalıyız. Ağaca ağaç gibi bakacağız, insana insan gibi Onlarında bir canlı ve hürmete layık olduğunu unutmayacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından il protokolü kendi adları asılı bulunan fidanları dikti, can suyu verdi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli adına hazırlanan fidanı da hep birlikte diken protokol daha sonra yaşlılar ve Yeşilgiresun İlkokulu öğrencileriyle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.

Fidan dikimi etkinliğine Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet Coşkun da katıldı.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!