Yaşam verenler buluştu

Güncelleme Tarihi:

Yaşam verenler buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 17:58

Yaşam verenler buluştu

Haberin Devamı

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde, 8 Mart Dünya Böbrek Günü ve Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 'Yaşam Verenler Aynı Günde Buluşuyor' etkinliği düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi H Blok'ta yer alan 'Can Ağacı' önündeki törene, Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, Hastane Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Özbilim, Prof. Dr. Sema Akman, Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu, Başhekim Yardımcıları, Organ Nakli Koordinatörleri, 'Can Ağacı' adlı eseri yapan seramik sanatçısı Tufan Dağıstanlı, hemşire, hastane çalışanları, hasta ve hasta yakınları katıldı. Organ bağışı yapan ve organ nakli yapılan hastaların adlarının bulunduğu 'Can Ağacı'na yeni meyveler eklenmesiyle başlayan etkinlik, B Blok Mor Salon'daki sempozyumla devam etti.
Sempozyumda konuşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Akman, "Bugün bizim için çok özel bir gün. Her yıl mart ayının ikinci perşembesi Dünya Böbrek Günü olarak kutlanıyor. Bu yıl ise Dünya Kadınlar Günü olan 8 Mart'a rastladı. Biz de bu çerçeve içersinde kutlama yapmak istedik. Böbrek nakli yapılan çocuklarımızın isimlerinin yer aldığı can ağacımıza yeni meyveler ilave ettik. Sempozyumumuzda kadın ve böbreği anlattık. Birbirlerine ne kadar benzer olduklarını, özelliklerini çalışkanlıklarını, özverilerini, içerlerde bir yerlerde çalışırken kimsenin farkında olmadığından, ortak yönleri ve süzme yeteneklerinden bahsettim. Diğer arkadaşlarım da katılımcılara kadınlarda özel durumları örneğin gebelikte böbrek hastalıkları, böbreğin korunması, böbrek nakline hazırlıkları anlattı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!