YAŞ kararları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

YAŞ kararları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 19:21

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı YAŞ kararlarını açıkladı. TSK komutasında önemli bir değişiklik yaşanmadı. 2016 YAŞ'ının en büyük sürprizi ilk kez astsubaylıktan gelen bir ismin tuğgeneralliğe yükselmesi oldu. TSK'da ilk kez astsubaylıktan gelen bir isim Cemal Balıkçı general oldu. HV. UÇK. BKM. ALB. Cemal Balıkçı Tuğgeneralliğe yükseltildi.

Haberin Devamı

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamındaki Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile önceki gün 1.684 askerin ihraç edilmesinden sonra dün toplanan YAŞ yaklaşık 5 saat sürdü. YAŞ’ın ardından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar birlikte Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çıkıp YAŞ kararlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sundu. Erdoğan’ın YAŞ üyeleri onuruna verdiği akşam yemeğinin ardından YAŞ kararlarını Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kameraların karşısına geçerek kamuoyuna duyurdu.

YAŞ kararları açıklandı

 BOSTANOĞLU KALDI

 Buna göre, Orgeneral Hulusi Akar Genelkurmay Başkanı, Orgeneral Salih Zeki Çolak Kara Kuvvetleri Komutanı, Orgeneral Abidin Ünal Hava Kuvvetleri Komutanı, Oramiral Bülent Bostanoğlu Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak devam edecek. Geçen yıl görevi 1 yıl uzatılan Bostanoğlu, bu yıl da görevinde kaldı. Böylece kuvvette 4 yılını doldurmuş olacak Bostanoğlu’nun emeklilik için yaş haddi önümüzdeki yıl doluyor.

Haberin Devamı

Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele de görevinde kaldı. Kösele’nin önümüzdeki yıl Deniz Kuvvetleri Komutanı olma şansı devam ediyor.

 DÜNDAR KARARGAHA

 Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uçağının Atatürk Havalimanı’na güvenli şekilde inmesini ve sonrasında güvenliğini sağlayan 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Genelkurmay 2’nci Başkanı oldu. Dündar’ın yerine 2’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Musa Avsever “Or”luğa terfi ederek geldi.

15 Temmuz gecesi darbecileri “eşkiya grubu” olarak niteleyen Avsever, “Tüm Kolordum Trakya’da görevinin başındadır. Halka ateş açmasınlar. 2. Kolordu’yu İstanbul’a sevk ederiz” demişti.

YAŞ kararları açıklandı
Genelkurmay 2. Başkanı Org. Yaşar Güler, Jandarma Genel Komutanı olarak atandı.

 GÜLER’İN YOLU AÇIK

Haberin Devamı

Jandarma Genel Komutanı olan Orgeneral Güler’in teamüllerin işlemesi durumunda bu görevde bir yıl kalması, önümüzdeki yıl Orgeneral Çolak’ın boşaltacağı Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na gelme, Orgenenal Akar’dan sonra da Genelkurmay Başkanı olma yolu açık bulunuyor.

ÖZTÜRK’ÜN ‘OR’LUĞU DOLDURULDU

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Hasan Küçükakyüz, Hava’da TSK’dan ihraç edilen Akın Öztürk’ten boşalan orgeneralliğe terfi ederek Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’na getirildi.

EGE ORDU VE 3’ÜNCÜ ORDU

Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile 3’üncü Ordu Komutanı İsmail Serdar Savaş da görevlerine devam eden komutanlar oldu.

Haberin Devamı

BEKİROĞLU EDOK KOMUTANI

Başoğlu’nun boşalttığı EDOK Komutanlığı’na Harp Akademileri Komutanı rütbe süresi bir yıl uzatılan Korgeneral Tahir Bekiroğlu getirildi. Boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na “or” seviyesinde atama yapılmadığı için buradaki görevin “Korgeneral” seviyesinde sürdürülmesi bekleniyor. Böylece TSK’da 14 olan orgeneral sayısı 11’e indi.

İŞTE YENİ KOMUTA KADEMESİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, görevine devam edecek.  1. Ordu Komutanı Ümit Dündar Genelkurmay 2'nci Başkanlığı'na; Genelkurmay 2'nci Başkanı Yaşar Güler Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı.

YAŞ kararları açıklandı

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarını imzaladı. (Fotoğraf: AA)

YAŞ sonrası TSK komuta kademesi şöyle:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu

Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal

Haberin Devamı

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler

Genelkurmay 2'nci Başkanı Ümit Dündar

Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanı
Orgeneral Hasan Küçükakyüz

1. Ordu Komutanı
Orgeneral Musa Avsever

2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel

3. Ordu Komutanı
Orgeneral İsmail Serdar Savaş

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına Orgeneral Tahir Bekiroğlu getirildi

YAŞ kararları açıklandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!