Yarışmayla Milli Mücadele'yi öğrendiler

Güncelleme Tarihi:

Yarışmayla Milli Mücadeleyi öğrendiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 13:00

Yarışmayla Milli Mücadele'yi öğrendiler

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin düzenlediği İstiklal Marşı Okuma Yarışması'na katılan 25 bin öğrenci, Kurtuluş Savaşı sırasında yazılan şiiri öğrenerek Milli Mücadele'nin de felsefesini keşfetti.

Milli Mücadele'nin devam ettiği sırada milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına inancını gösterdiği şiirinin İstiklal Marşı olarak kabul edilmesinin 96'ncı yıldönümü, Kepezli öğrencilerin İstiklal Marşı Okuma Yarışması ile kutlandı. Anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki 25 bin yarışmacı arasından finale kalan 20 öğrenci, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ndeki final gecesinde 7 kişilik jüri, protokol, öğretmenleri, aileleri ve arkadaşları önünde son performanslarını sahneledi.

KOSTÜMLERLE JÜRİYİ ETKİLEDİLER

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin 7 kıta, lise öğrencilerinin ise 10 kıta okuduğu İstiklal Marşı seslendirilirken, fona kurtuluş mücadelesini anlatan görseller yansıtıldı. Her öğrenci, seçtiği fon müzik eşliğinde şiiri yorumladı. Türk bayraklı özel kostüm giyen, arkadaşlarının dönemini anlatan koreografisiyle sahneyi süsleyen çocuklar, hem jüriyi, hem de seyirciyi rakiplerinden daha fazla etkilemeyi başardı.

Jürinin kararını açıklamasıyla Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Kepez Belediyesi Meclis üyeleri Ali Fidan ve İsa Sarpdağ, öğrencilerin bisiklet, dizüstü bilgisayar hediyelerini takdim etti. Başkan Tütüncü'nün finale kalan 20 öğrenci, ailelerini ve öğretmenlerine Çanakkale Şehitliği gezisini hediye etmesi alkışlı tezahüratla karşılandı.

Dereceye giren öğrenciler şöyle: İlkokul kategorisinde Ebrar Kovacı, Aysu Besun, Halil Ören, Murtaza Ali Aşıla ve Desta Bektaş. Ortaokullar kategorisinde Emine Güner, Vehbi Bora Arak, Sude Türkan Yerli, Ceyda Erol ve Bura Küçükkale. Lise kategorisinde ise Ömer Furkan Arıbaş, Özge Çabuk ve Öykü Yıldızhan, İsmail Burak Şentürk ve Bertihan Cem Yerebasmaz sırasıyla ilk 5'te yer aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!