Yargıtay’ın 150’inci yılına Yenimahalle’de coşkulu kutlama

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay’ın 150’inci yılına Yenimahalle’de coşkulu kutlama
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2018 13:04

Yargıtay’ın 150’inci yılına Yenimahalle’de coşkulu kutlama

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Yenimahalle Belediyesi’nin ev sahipliğinde Yargıtay üyelerine özel bir konser verdi.
Yargıtay’ın kuruluşunun 150’inci yılı etkinlikleri kapsamında Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen konserde yeryüzünde Türkçe konuşulan tüm bölgelerin geleneksel müzikleri dinleyicilere doyumsuz anlar yaşattı.
TÜRK DÜNYASINDAN ESİNTİLER
Abdullah Alper Kurbani’nin yönetiminde faaliyetlerini sürdüren topluluk, programa Çanakkale Türküsü ile başladı. Konserin ilerleyen dakikalarında Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Uygur, Başkordistan, Çuvaşistan, Hakasya, Saha-Yakutistan, Tıva, Tataristan, Azerbaycan, Karaçay, Kırım, Gagauzya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kerkük, Bosna-Hersek, Makedonya gibi Türk dünyası ülkelerden eserler seslendirdi.
Birbirinden güzel ezgilerin yankılandığı konserde, Gökçe Küçükbakar, Ali Şar ve Fatih Ahmed Tektemur da danslarıyla büyüledi. Alkışlarla sahneye eşlik eden Yargıtay üyeleri yaklaşık 2 saat süren konserle unutulmaz bir gece yaşadı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!