Yargı ve Yeşilay'dan bağımlılığa karşı işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Yargı ve Yeşilaydan bağımlılığa karşı işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 14:40

Yargı ve Yeşilay'dan bağımlılığa karşı işbirliği

Haberin Devamı

ADANA Cumhuriyet Başsavcılığı ile Yeşilay Adana Şube Başkanlığı arasında, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan yükümlülerin tütün, alkol ve madde bağımlılığından korunması ve topluma uyum sağlamaları amacıyla protokol imzalandı.
Adana Adliyesi'nde düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba katıldı. 
Protokol kapsamında işbirliği yapılacak çalışmalarla tütün, alkol, madde bağımlılığı gibi insanların beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar, kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi topluma zarar veren unsurlarla mücadele edilecek. Ayrıca yükümlülerin ruh, beden sağlığını koruyucu ve geliştirici programların verimliliği artırılacak. 
Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yaptığı konuşmada madde bağımlılığının suç işleme ve uyumsuz davranış sergilemede önemli faktörlerden biri olduğunu vurguladı. Başsavcı Yeldan, Yeşilay ile yapılan işbirliğinin önemine dikkat çekerek "Tütün, alkol ve madde bağımlılığı gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklarla mücadele etmek, milli kültürüne bağlı sağlıklı nesiller yetiştirmek çok önemli. Bu nedenle böyle projelerin, elbirliğiyle yaygınlaşması gerekiyor" dedi. 
Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba da protokolün hem yükümlülere hem de topluma yarar sağlayacağını kaydetti.  

ADANA,(DHA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!