Yarattığı bilim semtinde ismi bulvar ile yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Yarattığı bilim semtinde ismi bulvar ile yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2010 00:00

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinin aldığı karar doğrultusunda, geçen ay vefat eden Bilkent Üniversitesi’nin kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın adı Eskişehir yolu Bilkent ayrımından Bilkent 3 konutlarına uzanan bulvara düzenlenen törenle verildi.

Törene, İhsan Doğramacı’nın eşi Ayser Doğramacı, kızı Şermin Savaşçı, oğlu ve Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ali Doğramacı’nın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Gönül,, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, AK Parti Milletvekili Necati Çetinkaya, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, sanatçı Ayten Gökçer katıldı.

Getirdi ve yaşattı

Bakan Vecdi Gönül yaptığı konuşmada, uzaktan bakınca büyük insanlar hakkında kolay konuşulur zannedildiğini belirterek, “Ama tanıyorsanız cümlelerle ifade edilemeyecek bir büyüklüğü nasıl anlatacaksınız? Ben belki İhsan Bey’i Yahya Kemal’in bir dizesiyle ifade edebilirim, (Ne harabiyiz, ne harabatiyiz. Kökü mazide olan atiyiz)” diye konuştu.
İhsan Doğramacı’nın gerçekten çok derin köklere sahip bir gelenekten, çok büyük bir kültürden bir başka büyük bir kültürü Türkiye’ye getirdiğini, onu yaşatan bir insan olduğunu ifade eden Gönül, “Böyle bir büyük insana sahip olduğu için ailesi, bizler ve Türk milleti iftihar ediyor. Hep şöyle söylemişimdir, ‘Keşke Türkiye’de bir kaç İhsan Doğramacı daha olsaydı.’ Ama büyük insanlar da nadir yetişiyor” dedi.

JESTLER BİZE DESTEK OLACAK

İHSAN Doğramacı’nın oğlu ve Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ali Doğramacı, bulvara İhsan Doğramacı’nın adının verilmesini destekleyen herkese teşekkür ederek, “Özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e şükranlarımızı sunuyorum. Bu bulvarı emniyetli ve güvenli bir yol yapmak için çalışanlara minnetlerimizi sunuyorum” dedi.
Ali Doğramacı, “Sizlerin bu jestleriniz bizim bilimde, sanatta ve eğitimde daha da büyük bir şevk ile çalışmamıza destek olacaktır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!