Yaralı asker şehit oldu, acı haberi alan annesi fenalaştı

Güncelleme Tarihi:

Yaralı asker şehit oldu, acı haberi alan annesi fenalaştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 08:04

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin önceki gün üs bölgesine yönelik düzenlediği saldırıda yaralanıp, kaldırıldığı hastanede şehit olan uzman çavuş 21 yaşındaki Mehmet Acıbucu’nun Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.

Haberin Devamı

Uzman çavuş Mehmet Acıbucu’nun şehit olduğu haberini Osmaniye’nin Kadirli İlçesi Dervişpaşa Mahallesi’nde yaşayan ailesine Kaymakamı Tamer Orhan ile beraberindeki askeri heyet verdi. Babası küçük yaşta vefat eden şehit uzman çavuş Acıbucu’nun annesi Yeter Acıbucu, acı haberi alınca fenalık geçirdi. Yeter Acıbucu’ya hazır bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti. Ailenin yakınları ve komşuları, Türk bayrakları asılan şehit evine akın etti.

Ailenin tek oğlu ve bekar olan şehit uzman çavuş Mehmet Acıbucu’nun göreve 8 ay önce başladığı, en son 15 gün önce izinli olarak baba evine geldiği belirtildi.

Şehit Acıbucu’nun cenazesi Kadirli’de toprağa verilecek.

TSK'DAN AÇIKLAMA: HAKKARİ'DE YARALANAN BİR ASKER TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkâri ili Çukurca ilçesi Gerkitepe Üs Bölgesine bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan bir askerin şehit olduğunu açıkladı.   

Haberin Devamı

TSK'dan yapılan açıklamada, "22 Mart 2017 tarihinde Hakkâri ili Çukurca ilçesi Gerkitepe ÜB.’ne bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi. 

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan diğer kahraman silah arkadaşlarımıza ise acil şifalar dileriz" ifadesi kullanıldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!