Yapraklı'da Muhtarlar Toplantısı 

Güncelleme Tarihi:

Yapraklıda Muhtarlar Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 15:11

Yapraklı'da Muhtarlar Toplantısı 

Haberin Devamı

YAPRAKLI(Çankırı), (DHA)- ÇANKIRI'nın Yapraklı ilçesinde muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi. Her ay bir ilçede gerçekleştirilen muhtarlar toplantılarının dördüncüsü Yapraklı'da yapıldı. Yapraklı ilçesine bağlı köy ve mahalle muhtarları sorunlarını yetkililere ileterek çözüm aradı. 
Toplantıya Çankırı Valisi Mesut Köse, Vali Yardımcısı Yakup Ömeroğlu, Yapraklı Kaymakamı Murat Ertekin, Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve çok sayıda muhtar katıldı. Toplantıda konuşan Vali Mesut Köse, her ay gerçekleştirilen bu toplantılarda muhtarların sorunlarını dinlediklerini söyleyerek “Muhtarlar toplantısında, muhtarların taleplerini ilgili müdürlüklere anlık olarak iletme şansı yakalıyor. Bu sayede sorunların çözümü daha da kolaylaşıyor" dedi. 
Muhtarların taleplerinin alınmasından önce İl Jandarma Komutanlığı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) birer sunum gerçekleştirdi. Toplantıdaki ilk sunumu gerçekleştiren Jandarma Komutanı Halil Altıntaş, muhtarlara önemli bilgiler iletti. Köylerde asayişin sağlanması için muhtarların Jandarma ile yapacağı işbirliğinin önemine dikkat çeken Altıntaş, yılın belli zamanlarında ilçeye gelen mevsimlik işçilerin güvenlik soruşturmasının yapılabilmesi için muhtarların desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, telefonla ve diğer yollarla yapılan dolandırıcılıklara karşı muhtarları uyardı. Altıntaş'ın dikkat çektiği bir diğer konu ise düğünlerde silah atılması konusu oldu. Geçtiğimiz günlerde Çankırı'nın Doğantepe köyündeki bir düğünde maganda kurşununa hedef olan 22 yaşındaki Nuh Emir'i örnek gösteren Jandarma Komutanı Altıntaş, düğünlerde silah kullanımının önüne geçmek için muhtarların desteğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Jandarma sunumunun ardından İl Afet ve Acil Durum İl Müdürü Hasan Sait Korkutata bir sunum gerçekleştirdi. Çankırı ve ilçelerinde gerçekleştirilen çalışmalardan söz eden Korkutata, afet durumlarında muhtarlarla yapılacak iş birliğinin önemine değindi. Toplantı muhtarların talep ve sorunlarını ilgili iletmesi ve ilgili müdürlüklerin muhtarlara bilgi vermesinin ardından sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!