Yapracık’ta ‘zil’ çalmıyor

Güncelleme Tarihi:

Yapracık’ta ‘zil’ çalmıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2013 00:00

Okul binalarının hazır olduğu ve öğretmen atamalarının yapıldığı Yapracık’taki okullarda ders başı yapamayan öğrencilerin aileleri isyan etti.

Haberin Devamı

Okul binalarının hazır olduğu ve öğretmen atamalarının yapıldığı Yapracık’taki okullarda, bazı projelerin onaylanmaması nedeniyle öğrenci kaydının yapılmamasına tepki gösteren bölge sakinleri, “Yapracık’ta da ders zili çalsın. Çocuklarımız mağdur oluyor” dedi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), Ankara’nın yeni uydu kenti olarak inşa ettiği Yapracık Konutları’ndan ev alan vatandaşlar, bölgede yapımı biten okulların yeni dönemde de eğitime açılmamasına tepki gösterdi.
Çocuklarını halen çevre ilçelere ve kilometrelerce uzakta bulunan okullara götürmek zorunda kaldıklarını belirten bölge sakinleri, “Okullarımızın öğretmen ataması yapıldı. Kurucu müdürler neredeyse bir senedir görevinin başında. Ancak aradan geçen zamana rağmen en ufak bir ilerleme yok” diyerek, yetkililere seslendi.

Haberin Devamı

ADAPTE OLAMIYOR

Yaklaşık 6 ay önce Yapracık’ta bulunan evine taşındığını anlatan Taner Sevi, “Genel sorunlarımızı henüz çözemedik. Ancak okul problemi çocuklarımızın geleceği için çok önemli. İlkokulda bulunan çocuğumu hergün Demetevler bölgesinde bulunan okula götürmek zorunda kalıyorum. Bu çocuğum ve benim için çok zor oluyor. Çocuğum adaptasyon problemi yaşıyor” dedi.

ATAMALAR YAPILDI

Ekim-Kasım aylarında okullara öğretmen ataması yapıldığı bilgisinin gelmesi ile heyecanlandıklarını belirten Sevi sözlerine şöyle devam etti:
“Atamalar yapılınca artık uzak mesafeli geliş gidişlerin biteceğini düşündük ama hevesimiz kursağımızda kaldı. Sırası, masası, öğretmeni ve müdürü bulunan okullara halen öğrenci kaydı yapılmıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!