Yanlış sünnet hayatını kararttı

Güncelleme Tarihi:

Yanlış sünnet hayatını kararttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2010 12:48

İZMİR Torbalı'da oturan Nazlı- Hasan T. çifti, özel bir poliklinikte sünnet ettirdikleri çocukları İlköğretim 4'üncü sınıf öğrencisi Bedirhan T.'nin, ‘hatalı kesim’ yapıldığı iddiasıyla, doktor B.K. ve özel polikliniğe karşı maddi ve manevi toplam 50 bin liralık tazminat davası açtı.

Veteriner Hekim baba Hasan T. ve ev hanımı anne Nazlı T.'nin avukatı Ömer Reşit Ayebe, Torbalı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davanın dilekçesinde şu iddialarda bulundu:

“Müvekkilerim oğullarını sünnet ettirmek için Torbalı'da özel polikliniğe götürdü. Burada görevli uzman doktor B.K. tarafından 22 Haziran'da sünnet yapıldı. Doktor B.K. sünneti, yeni olan ‘alisklamp’ adı verilen ve eğitimini aldığını iddia ettiği bir teknikle yapacağını, söz konusu tekniğin daha ağrısız sızısız olacağını söyledi. Özel bir hastanede sünnet yapıldı. Sünnet işlemi sırasında özel bir aparat takıldı ve bu aparatın 3 gün boyunca kalması gerektiği söylendi. Aparat üç gün sonra aynı hastanede ve aynı hekim tarafından çıkartıldı, fakat kanama durmadı.”

‘SÜNNET TÖRENİNİ İPTAL ETTİLER’

Çocuğun 5 Temmuz'da aşırı ateşle hastaneye götürüldüğünü ve 2 gün boyunca tedavi altında kaldığını belirten Avukat Ömer Reşit Ayebe dilekçede şöyle devam etti:

“Doktorlar ateşin yapılan hatalı sünnetten kaynaklandığını söyledi. Bunun üzerine müvekkilerim çocuklarını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahi Anabilim Dalı'na götürdü. Burada bir operasyon daha yapıldı. Sünnetin üzerinden zaman geçmesine rağmen yara hala kapanmadı. Hasarın boyutlarına ilişkin rapor 6 ay sonra verilecek. Kendileri çocuklarının ilk mürüvvetini görmeye çalışırken, şimdi acısıyla yaşıyor. Sünnet töreni için davetiye bastırdılar. Bu olay yüzünden töreni iptal etmek zorunda kaldılar. Dışarıdan gelen misafirler geri döndü.”
‘İLERİDE PROBLEMLER YAŞAYACAK’

Sünnet derisinin normalden daha fazla kesildiğini öğrenince baba ve annenin başlarından kaynar su döküldüğünü belirten Avukat Ömer Reşit Ayebe daha sonra şöyle dedi:

“Çocuğun operasyona bağlı olarak daha başka sağlık problemleri yaşama ihtimali yüksek. Cinsellik açısından çok büyük problemler yaşayacaktır. Bedirhan, yaşı ilerledikçe gerek cinsel acıdan, gerek fiziki açıdan, gerekse psikolojik olarak proplemler yaşayacaktır. 18 yaşına geldiğinde fazla kesilen yere vücudundan alınacak bir deri parçası eklenecek. Ama bu fazla kesilen deri kadar işlevini yerine getirmeyecek.”

Avukat Ayebe, müvekkilleri Hasan Edip T. ve Nazlı T. için 7 bin 500'er lira manevi, Bedirhan T. için de 30 bin lira manevi 5 bin lira maddi toplam 50 bin lira tazminat talep ettiklerini belirtti. Avukat Ömer Ayebe ayrıca, doktor B.K. ve polikinliğini İl Sağlık Müdürlüğüne şikayet ettiklerini kaydetti.

Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!