Yangın yaraları hızla sarılacak

Güncelleme Tarihi:

Yangın yaraları hızla sarılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2012 00:00

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ulus’ta bulunan Çıkrıkçılar Yokuşu esnafını ziyaret etti. Çiçek, yangında zarar gören işyeri sahipleriyle görüşerek konuyla ilgili işlemlerin hızla bitirileceğini söyledi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ulus Çıkrıkçılar Yokuşu’nda bulunan Mazı sokakta meydana gelen yangında işyerleri zarar gören esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Çiçek’e, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve ATO Başkanı Salih Bezci eşlik etti.
Yangının sokakta bulunan yapıların kalitesi ve niteliğinden kaynaklı olarak meydana geldiğini belirten Çiçek esnafın zarar gördüğünü söyledi.

Çalışmalar yapılıyor

Bu tür sıkıntıların yaşanmamasını dileyen Çiçek, devletin ilgili kurumlarının gerekli çalışmaları yaptığının altını çizdi. Belediyeler ile merkezi organlardan görevli olan kişilerin konuyla ilgili çalışmaları hızlı bir biçimde bitireceğini aktaran Çiçek şöyle konuştu:
“Yapılacak iki tip iş var: Bir tanesi kanuni iş ve işlemler, öbürü de insani yönden yapılacak işler. Ticaret odamızın öncülüğünde belediyelerimiz bir dayanışma içerisinde bu sıkıntıyı belli ölçüde hafifletebilmek için gerekli çabayı gösterirler, biz de gerekli katkıyı vereceğiz. Kanuni yönden yapılacak olanları da zaten yapıyorlar. Bunun hukuki prosedürü var, onu ne kadar öne çekebilirsek bu sıkıntıyı da belli ölçüde kısa sürede telafi etmiş olacağız. Tekrar geçmiş olsun diliyorum.”

Haberin Devamı

Çıkrıkçılar yangını yüreğimizi yaktı

G-20 Toplantısı için Meksika’da bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, tarihi Çıkrıkçılar Yokuşu’nda meydana gelen yangından sonra ortaya çıkan tablodan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu yangınla ilgili olarak bir mesaj yayınladı, mesajda şu ifadelere yer verildi:
“Başkent Ankara’nın ve ülke ekonomisinin önemli aktörlerinden olan Çıkrıkçılar Yokuşu’ndaki esnafların talihsiz bir yangın sonucu yaşadığı mağduriyet herkesi çok üzdü. Çıkrıkçılar yokuşundaki yangın, hepimizin yüreğini yaktı. Esnafın yaralarının en kısa zamanda sarılacağına inanıyorum.
Devletimiz, milletimiz esnafımızın yanındadır. Yaşanan sıkıntıların elbirliğiyle, dayanışmayla en kısa sürede telafi edileceğine inancımız tamdır. Türk iş dünyası adına, Çıkrıkçılar Yokuşu esnafına ve bütün esnaf camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Gök alınacak tedbirleri sordu

Haberin Devamı

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Çıkrıkçılar Yokuşu’nda zarar gören esnafın sorununu TBMM’ye taşıyarak, soru önergesi verdi.
Gök ve Malatya Milletvekili VeliAğbaba ve Altındağ CHP İlçe Başkanı Ozan Vural yangında zarar gören  Çıkrıkçılar Yokuşu’ndaki esnafı ziyaret etti.
Milletvekilleri Levent Gök ve Veli Ağbaba esnafla yaptıkları görüşmede yangında büyük zararın meydana geldiğini, esnafın eski ticari yaşantısına dönmesi için sosyal devlet ilkesi gereği zararlarının derhal karşılanmasını ve borçlarının ötelenmesini temin etmeye gayret edeceklerini ifade ettiler.
Gök, “Geçtiğimiz yıllarda Ankara’nın önemli işyerlerinden biri olan Modern Çarşının tamamen yanması sonrasında Modern Çarşıesnafına söz verilmesine karşın verilen sözlerin tutulmadığı,zarar ve mağduriyetlerin yıllarca giderilmediği hatırlardadır” hatırlatmasını da yaptığı önergesinde şu sorulara yer verdi:

Ne gibi önlemler alınacak

Haberin Devamı

* Yangında zarar gören Çıkrıkçılar esnafının uğradığı zararın karşılanması, mağduriyetlerinin giderilmesi için ne gibi tedbirler almayı düşünüyorsunuz?
* Esnafımızın bankalarave kamuyaolan kredive diğer borçlarını öteleyerek yeniden yapılandırmayı düşünüyor musunuz?
* Çıkrıkçılar esnafının yangından önceki yaşamına dönebilmeleri, ticari hayatlarını sürdürebilmeleri bakımından yanandükkânların eski hale getirilmesi için bir çalışma başlatacak mısınız?
* Çıkrıkçılar yokuşu gibi dar sokakların bulunduğu alışveriş merkezlerinde bundan sonraki muhtemel yangınlara karşı ne gibi önlemler alacaksınız?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!