Yanan yer 'Yaşar Sevim Hatıra Ormanı'na dönüştürüldü

Güncelleme Tarihi:

Yanan yer Yaşar Sevim Hatıra Ormanına dönüştürüldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 10:23

Yanan yer 'Yaşar Sevim Hatıra Ormanı'na dönüştürüldü

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Köyceğiz ilçesinde geçen yıl yanan 70 hektarlık orman alanı "Yaşar Sevim Hatıra Ormanı"na dönüştürüldü.

Muğla Hentbol İl Temsilciliği, Köyceğiz Belediye Başkanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde, Köyceğiz - Fethiye Karayolu üzerinde oluşturulan hatıra ormanına 2 farklı türde 170 fidan dikildi. 70 hektarlık alana, 100 bin fidan dikileceği bildirildi.yapılan etkinliğe Köyceğiz Belediye Meclis üyesi ve Köyceğiz Belediyespor Kulübü Hentbol Branışı Sorumlusu Nadi Pirci, Hentbol Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Recai Gülhan, Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Orhan, Yaşar Sevim Hatıra Ormanı Kampanya Koordinatörü Kenan Öner, Tolga Sevim Hentbol Takımı sporcuları, öğrenciler ve orman personeli katıldı.

Hentbol Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Recai Gürhan, "Türkiye Hentbol Federasyonu kurucusu ve ilk federasyon başkanı Prof. Dr. Yaşar Sevim'in anısını yaşatmak adına hatıra ormanı oluşturduk. Prof. Yaşar Sevim'in Muğla ve Türkiye hentboluna çok büyük hizmetleri oldu. 2009 yılında geçirdiği kalp krizi sonrası aramızdan ayrılan Yaşar Sevim hocamız, Köyceğiz plaj hentbolunu 17 yıl önce başlatan kişidir. Bugün çam ve erguvan ağacı olmak üzere 170 fidan dikiyoruz. Yanan 70 hektarlık alana 100 bin fidan dikeceğiz. Türkiye'de ilk defa bir spor adamı adına hatıra ormanı oluşturuldu" dedi.

Hentbol Milli Takım eski antrenörü ve kampanya koordinatörü Kenan Öner "Federasyon olarak bizi üst çıtalara yükseltmiş olan Yaşar Sevim hocamızın anısına böyle bir hatıra ormanı oluşturmaktan çok mutluyuz. Buradan gelip geçen sporcularımız bir el sallasa bile ne mutlu bize" dedi.

Yaşar Sevim'in oğlu Tolga Sevim de " Bugün burada ona gönül verenlerle buluştuk. Hepimiz onun anısını yaşatmak adına bir hatıra ormanı meydana getirmeye çalışıyoruz. Bize bu imkanı veren devlet büyüklerimize ailem adına teşekkür ediyorum. Bugün dikilen ormanı yaşatmak benim için öncelikli. Onun izinden giden herkese çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu, geçen yıl yanan 70 hektarlık orman alanında kısa süre teknik çalışma yaptık. Dozerler ile orman alanını sürdük. Fazla kayalık olan alanlara tohumlar ektik. Sahayı ağaçlandırmaya, fidan dikmeye devam ediyoruz. Yanan alanda Prof. Dr. Yaşar Sevim hocamız adına bir hatıra ormanı oluşturuyoruz. Hatıra ormanımızda fıstık çamı, kızılçam ve kara selvi gibi ağaçlar yer alacak" dedi

Cihan KAYA / KÖYCEĞİZ (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!